Yeni 2024 Husqvarna Norden 901 Detaylı İnceleme

Yeni 2024 Husqvarna Norden 901 Detaylı İnceleme
Hadi Gelin Yeni Çıkan 2024 Model Norden 901 ile Tanışın!





Bir Amaç için Üretildi

Güçlü ve torklu motoru, offroad tekerlekleri ve lastikleri ve yolcu taşıma seçeneği ile Norden 901, her türlü maceraya atılmak için tasarlanmış ve hazır, amaca yönelik olarak üretilmiş ve son derece yetenekli bir motosiklettir. Konforlu selesi ve modern ergonomisi, offroad'a özel WP süspansiyonu ile birlikte, herhangi bir keşif gezisinin her ayağı boyunca olağanüstü konfor sağlamak için bir araya geliyor.





Gideceğiniz yere karar verin ve Norden 901 sizi oraya götürsün. Düşük tüketimli 899 cc motor tasarımı sayesinde uzun menzil sunan Norden 901 ile her kilometre göz açıp kapayıncaya kadar geçecek. Ayrıca, geniş Teknik Aksesuar yelpazesini kullanarak bu çok yönlü makineyi özelleştirmenin birçok yolu ile Norden 901, her maceracının tarzına ve ihtiyaçlarına uyacak şekilde özelleştirilebilir.





Hafif ve modern geometriye sahip çok yönlü Norden 901, engebeli arazilerde olduğu kadar şehir içi ortamlarda da aynı derecede yetkin olduğu anlamına gelir. Kolay vites değiştirme, hız sabitleyici, sürüş modları ve temel bilgileri kontrol etmek ve görüntülemek için bir bağlantı ünitesi dahil olmak üzere çoklu sürücü yardımcıları, zenginleştirilmiş bir sürüş deneyimi yaratmak için bir araya gelir.




Yapısı

Nereye gitmeyi planlarsanız planlayın veya içsel yöneliminiz sizi nereye götürürse götürsün, krom-molibden çelik kafes şasi mesafe için tasarlanmıştır - yükü kaldırabilir ve gün boyu konfor sağlayabilir. Motoru gerilimli bir eleman olarak kullanarak şasi hafif ve kompakt olabilir. En dar virajlarda çeviklik ve hafif yol tutuşla hassas geri bildirim, mesafe boyunca denge ve konfor ve daha az gidilen yollarda üstün offroad yeteneği sunmak üzere tasarlanmıştır. Kompakt ve hafif olmasına rağmen şasi, sokaktan en uzak patikaya kadar her yerde bagaj, yolcu veya her ikisini birden taşıyarak belirlediğiniz herhangi bir zorluk kadar dayanıklıdır. Norden 901'in yapısı, her keşif yolculuğu için dünya standartlarında bir seyahat motosikleti yaratmak üzere geliştirilmiştir. Açılı arka şok sayesinde sele yüksekliği her maceracı için yönetilebilirdir. Ergonomi, tüm yüzeylerde daha iyi his ve kavrama için sizi ön tekerleğe doğru yerleştirir.





Üst Yapısı

Norden 901'iniz, ister günlük işe gidip gelirken ister bir ay süren bir turda olsun, daha fazlasını keşfetme isteği uyandırır. Motosikletin gövdesinde işlevi takip eden tasarım, Husqvarna Motorcycles Ralli makinelerinin stilini ve tek odaklı etkinliğini yansıtır. Norden 901 her açıdan sonsuz keşif kabiliyetine işaret eder. Yapılması gereken tek şey motosiklete binmek ve sürmektir.





Offroad Tekerlekleri

Norden 901'in 21 inç ön ve 18 inç arka tekerlekleri ile sizi asfalttan zorlu patikalara götürecek tüm koşullara hazırsınız. Pirelli Scorpion Rally STR lastiklerine her zaman güvenebilirsiniz - yolda kavrayıcı ve patikada çekiş gücü bulabilir. Jantların tel burgulu, iç lastiksiz tasarımı, kolay kullanım için hafif, konfor için esnek olmalarını sağlar ve patlak bir lastiğin sizi engelleyip değerli sürüş zamanınızı kaybetme riski daha azdır. Tekerleklerin geniş çapı, pürüzlü yüzeylerde yuvarlanmayı kolaylaştırır.





Alt Şasi

İster sabit bagaj, çanta ve pannier, ister bir yolcu veya her ikisini birden taşıyor olun, Norden 901'i ister iş ister eğlence amaçlı yolculuk olsun istediğiniz şekilde yükleyebilirsiniz. Motosikletin arkasındaki çelik kafes alt şasi kompakt, hafif ancak asfalt yolu ve ötesini keşfederken her koşulda bir yolcu ve bagaj taşıyacak kadar güçlüdür.





LED Farlar

Gündüz. Gece. Sis veya buğu. LED farlar ve sis farları Norden 901'in yolunu aydınlatır. Husqvarna Factory Racing'in ralli makinelerinde kullanılan ışıklardan esinlenilerek tasarlanan ön kaputta entegre bir LED far ve standart sis farları bulunur ve bunlar yüksek hızlarda denge sağlayan gelişmiş aerodinamik için ince bir profille özenle tasarlanmıştır. Gündüz sürüş farı, Norden 901'in her zaman net bir şekilde görülebilmesini sağlamak için farı çevreler. LED göstergeler, kentsel ortamlarda seyrederken diğer yol kullanıcılarına net sinyaller verir.





Ön Cam

İsteğe bağlı daha yüksek bir perde, özellikle uzun boylu sürücüler için gelişmiş rüzgar ve hava koruması ve baş ve boyun bölgesi çevresinde daha az türbülans sunar. Kat etmeniz gereken çok mesafe olduğunda boyun ve omuz kaslarına daha kolay zaman kazandırır ve bu uzun yolculukları çok daha rahat bir hale getirir.





Süspansiyon

Kontrol ve konfor, Norden 901'den beklentilerinizin en üst sıralarında yer alır. 220 mm hareket mesafesine sahip WP APEX 43 mm baş aşağı ön çatallar, ister asfaltta gergin yol tutuşu ister arazide yolu yumuşatmak anlamına gelsin, her ortamda kusursuz performans ve konforu garanti eder. Çatalların sıkıştırma ve geri tepme sönümlemesinin ayarlanabilirliği sayesinde sürüş özelliklerini kendi tercihinize ve değişen koşullara uyacak şekilde hızlı ve kolay bir şekilde değiştirebilirsiniz. Aynı şekilde, WP APEX arka amortisör 215 mm'lik cömert bir hareket mesafesi sunar ve sürüş yaptığınız yollara ve taşıdığınız yüklere göre geri tepme sönümlemesi ve yay ön yükü için ayarlanabilir. Ayarları yapmak hızlı ve kolaydır, böylece koşullar değiştiğinde süspansiyonu bunlara uyacak şekilde ayarlayabilirsiniz. Uyumlu süspansiyonun sağladığı konfor ve kontrol ile seyahatlerinizin sizi götüreceği mesafenin sınırları azalır.





Motor

Telli gaz kelebeğinin her dönüşü, yeni ufuklara ulaşmak için ihtiyaç duyduğunuz doğru miktarda gücü sağlar. 889 cc, çift üstten kamlı, sıvı soğutmalı, paralel ikiz motordaki bir çift dengeleyici şaft konforu artırır ve titreşimi azaltarak sürüş keyfinize katkıda bulunur. Motor, 8.000 rpm'de 77 kW (105 hp) maksimum güç ve 6.500 rpm'de 100 Nm tork ile bol miktarda güce sahiptir. Bu, incelik ve yönetilebilirlikle birleştiğinde, motoru gitmek istediğiniz her yerde kendisinden talep ettiğiniz her şeyi sunabilecek hale getirir. Norden 901'in motoru, 15.000 km'lik uzun servis aralıkları ve düşük yakıt tüketimi sayesinde sizin belirlediğiniz görevler için daha da uygundur.





Frenler

Norden 901'in yolda ve bozuk yüzeylerde başarılı olabilmesi için hem güçlü hem de kontrollü frenlere ihtiyacı vardır. Karşılaştığınız yüzey veya koşullar ne olursa olsun, hızlı ve hassas durdurma için Bosch ABS kontrollü sisteme güvenebilirsiniz. Husqvarna markalı J.Juan fren sistemi, MotoGP'den türetilmiş teknolojiyi Norden 901'e getiriyor. Dört pistonlu, radyal ön kaliperler, kolda olağanüstü bir his ve geri bildirim sağlamak için iki adet Ø 320 mm yüzer fren diski üzerinde hareket eder. Arka frende Ø 260 mm'lik bir disk ve iki pistonlu bir yüzer kaliper bulunur. Arka kaliperdeki pistonlar, ısı dengesini korumak için izolasyon plakalarına sahiptir, böylece patikada uzun yokuş aşağı bölümlerle mücadele ederken fren gerilmez. Bosch ABS sistemi, ileri düzey sürücüler için arka tekerlekte devre dışı bırakılabilir.



Direksiyon Amortisörü

Direksiyon amortisörü, sert cadde yüzeylerinde sürüş sırasında veya ani tümseklerle karşılaşıldığında dengeye yardımcı olurken, offroad sürüşü sırasında kolay gidon kontrolüne izin verir. Ek olarak, şasi yüksek performanslı ayarlanabilir bir arazi direksiyon amortisörünün takılmasına olanak tanıyan bir hükme sahiptir.



Debriyaj

Tam hızlanma altında arka tekerlek kavramasını en üst düzeye çıkaran ve hızlı bir şekilde vites küçültürken veya bir dönüşte sert fren yaparken arka tekerlek dengesizliğini ve zıplamasını önleyen PASC'nin (güç destekli kaymalı debriyaj) faydalarını hemen fark edeceksiniz. Ayrıca, gazı açtığınızda vites değiştirirken debriyaj üzerinde gereken el çabası azaldığı için kullanımı daha kolay bulacaksınız. Daha az yorgunluk, daha uzun süre sürüş keyfi anlamına gelir. 



Şanzıman

Norden 901, yürüme hızından uçan otoyol hızlarına kadar her koşula uygun bir orana sahip 6 vitesli sıralı bir şanzımana sahiptir. Kısa vites kolu hareketi, hafif yay hareketi ve gerektiğinde standart Easy Shift hızlı vites değiştiricinin yardımı sayesinde hızlı ve hassas vites değişimi sağlanır. Olağanüstü güvenilirlik sağlamak için 4., 5. ve 6. viteslerin dişleri cam boncukla kumlanmıştır.





Sürüş Modları

Norden 901 birden fazla sürüş moduna sahiptir. Seçilebilir sürüş modlarının her biri - Sokak, Yağmur, Offroad ve isteğe bağlı Explorer Modu - sürücü yardımcılarının en iyi kombinasyonunu anında devreye sokar. Gaz tepkisi, çekiş kontrol seviyesi ve en yüksek güç, her modda farklı şekilde ayarlanır. Sokak modu, asfalt yüzeylere uygun çekiş kontrol ayarları ile doğrudan gaz tepkisi verirken Yol ABS'si de devreye girer. Bu mod, daha az deneyimli sürücüler için veya yanında bir çocukla seyahat ederken yeterince yumuşaktır, ancak virajlı dağ yollarında ve vadilerde kullanılabilir tork sağlayacak kadar dinamiktir. Yağmur modu, zorlu koşullarda sürüş deneyimini geliştirmek için çok daha düşük devirlerde etkinleştirilen çekiş kontrolü ile azaltılmış tepe gücü ile çok kontrol edilebilir bir gaz tepkisine sahiptir. Offroad modu yumuşak bir gaz tepkisine sahiptir ve çekiş kontrolü etkinleştirilmeden önce tekerleklerin patinaj yapmasına izin verir. Bu mod, yatış açısına duyarlı olmadığından ve tekerlek patinajı önleme işlevinin devreye girmesini engellediğinden daha deneyimli sürücüler için tasarlanmıştır. Ayrıca, Offroad modu ABS ayarlarını araziye uyacak şekilde otomatik olarak ayarlar. İsteğe bağlı Explorer modu, tüm işlevler üzerinde tam kontrol sağlayarak sürücülerin kişisel tercihlerine ve beceri düzeylerine göre kişiselleştirilmiş bir sürüş modu oluşturmalarına olanak tanır.



Kolay Vites Değiştirme

Tüm dikkatinizi, 6 vitesli şanzımanda sorunsuz yukarı ve aşağı değişiklikler yapmanızı sağlayan Easy Shift'in yardımıyla zorlu ortamlarda arazide ustalaşmaya verebilirsiniz. Bir sensör vites koluna ne zaman bastığınızı algılar ve ECU'ya her devirde veya motor yükünde sorunsuz bir vites değişimi için motor parametrelerini eşleştirmesi talimatını verir. Easy Shift sistemi daha kısa vites değiştirme süreleri ve daha yumuşak bir sürüş anlamına gelir çünkü vites değiştirmek için gazı kapatmaya ve debriyajı çalıştırmaya gerek yoktur. Arka tekerlek çekişini iyileştirmenin yanı sıra Easy Shift, gidonu tam olarak kavrayarak kontrolü korumanızı sağlar.





Offroad Frenleme

Offroad frenleme, açık yolda frenlemeden farklı olarak özel bir teknik gerektirir. Sofistike Bosch ABS sistemindeki Offroad modu, karışık arazi maceralarını geliştirmek için tasarlanmıştır. Seçildiğinde, arka frendeki ABS devre dışı bırakılırken ön frendeki aktivasyon azaltılır. Buna ek olarak, yalpalama açısı sensörü artık sistemin hesaplamalarının bir parçasını oluşturmaz. Bu ayar, arka tekerleğin gevşemesine izin vererek, arka tekerlek dar virajlara girişte ve ayrıca dönüşlerden çıkarken hızlanma sırasında kilitlenebildiğinden daha keskin virajlar alınmasını sağlar. Daha az müdahaleci bir ön fren ABS'si ile sürücüler araziyi hissedebilir ve gerçek offroad sürüşünün keyfini çıkarmak için daha geç ve daha sert fren yapabilir. Her sürüş durumunda güveni artırmak için tasarlanan Offroad modu, Bosch ABS sisteminin yeteneklerini her maceradaki koşullara uyacak şekilde genişletir ve geliştirir. 



Seyir Kontrolü

Kendinizi uzun, temiz yollarda bulduğunuzda, gidona monte edilmiş düğmelerden hız sabitleyiciyi ayarlayabilir ve bir an için önünüzdeki manzaraya odaklanabilirsiniz. İşte bu yüzden seyahat ediyorsunuz, kendinizi çevrenizin bir parçası hissettiğiniz o keyifli anlar için. Hız sabitleyici, hız sınırlarını aşma riskini almak istemediğinizde de kullanışlı bir özelliktir. Ayrıca sürüş kolaylığınız için Norden 901, her koşulda olağanüstü kavrama ve konfor sağlayan yüksekliği ayarlanabilir iki parçalı bir seleye ve kişiselleştirilebilir ergonomi için 30 mm'lik (önden arkaya) bir ayar aralığı sağlayan altı montaj konumuna sahip alüminyum konik bir gidona sahiptir.





MTC

Kontrolü her zaman elinizde tutmanızı sağlayan, kısıtlamak yerine yardımcı olan sürücü destekleri istersiniz. Viraj Motosiklet Çekiş Kontrolü (MTC) yatış açısına duyarlıdır ve sorunsuz müdahaleler sunar. Sistem arka tekerleğin sürüş durumu için yanlış hızda döndüğünü tespit ettiğinde, seçilen sürüş modu ve mevcut yatış açısı için doğru arka tekerlek kayma seviyesine ulaşılana kadar gaz kelebeği girişi azaltılır. 'Explorer' modunda, 9 seviyeli kayma ayarı ile MTC müdahalesinin seviyesini kontrol edebilirsiniz. Ön tekerleğin kalktığı tespit edildiğinde, sistem daha sabit bir hızlanma için gazı küçük artışlarla azaltır. Hırsınız ve deneyiminiz arttıkça, isterseniz arkayı sürüklemek ve ön tekerleği istediğiniz gibi kaldırmak için çekiş kontrolünü kapatabilirsiniz.





Sürüşe bağlı elektronik kontrollü gaz kelebeği kumandası mükemmel güç dağıtımı anlamına gelir ve motorun ihtiyaç duyduğunuzda anında tepki vermesini sağlar. Hava durumu veya sıcaklık ne olursa olsun, motor yönetim sistemine tam olarak neyin gerekli olduğunu söylemek için motosikletteki sensörlerle birlikte hareket eder. Ayrıca bakımı ve ayarlanması gereken gaz kelebeği kablosu olmadığı anlamına gelir.





Bağlantı Ünitesi

İsteğe bağlı Bağlantı Ünitesi ve Android ve iOS için Ride Husqvarna Motorcycles uygulaması ile bağlantıda kalın. Ride Husqvarna Motorcycles uygulaması, hareket halindeyken gidona monte edilmiş mod anahtarı aracılığıyla gelen aramaları ve müzik çalma listelerini kontrol eder ve tüm önemli bilgiler 5 inç TFT ekranda net bir şekilde görüntülenir. Uygulamada, mobil veriden tasarruf etmek için haritalar sürüş öncesinde indirilebilir ve 128'e kadar ara nokta ekleme seçeneği de dahil olmak üzere kişiselleştirilmiş rotalar oluşturma ve saklama işlevselliği sunar, böylece gerçekten benzersiz maceralar planlayabilir ve hazırlayabilirsiniz. Uygulama, Bluetooth aracılığıyla TFT ekranda görsel rehberlik ve Turn-by-Turn+ navigasyon göstererek seyahat sırasında güvenlik ve doğruluk sağlar.








IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.