Motosiklet Pantolonu nedir, nasıl seçilmelidir?

23-12-2021 11:36
Motosiklet Pantolonu nedir, nasıl seçilmelidir?

 

Motosiklet Pantolonu Modelleri, Özellikleri ve Tüm Detaylar 


Kasklar, ceketler, eldivenler, botlar kadar ilgi görmeyen ve ihmal edilen  motosiklet pantolonlarına dair her noktayı bu yazımızda detaylıca bulabileceksiniz.

 

Temelde aynı mont/ceket tiplerinde olduğu gibi motosiklet pantolonlarında da deri ve tekstil olmak üzere 2 ayırım vardır.


Tekstil Pantolonlar: Kendi içinde tam tekstil, kot pantolonlar ve fileli (mesh) pantolonlar olmak üzere 3 ana kategoriye ayrılır.

 

Tam Tekstil Pantolonlar: Mevsimsellik, su geçirmezlik, termal astarlar ve en yüksek koruma özelliklerini bir arada bulabileceğiniz pantolonlardır. Sokakta veya arazide ihtiyaçlarınızı tam olarak karşılayacak modellerdir.

 

Kot Pantolonlar: Gündelik tarzları ve gizli korumalarıyla ortalama hızlarda, kısa turlar için en iyi opsiyonlardır. Son yıllarda bu kategorinin ürünleri fazlasıyla gelişim göstermiştir. Hem güvenlik hem de konfor anlamında seviyeyi oldukça yukarıya çıkartan modeller mevcuttur. Yazlık file ve şort olan modeller, kışlık polarlı modeller ve yüksek sürtünme dayanımı ile oldukça geniş bir ürün yelpazesine sahiptir. Ülkemizde de Rider Denim markasının çok başarılı ürünlerini incelemenizi tavsiye ederiz.

 

File/Örgü (Mesh) Pantolonlar: Sıcak yaz sürüşleri için en uygun opsiyonu bu kategoride bulabilirsiniz. Hem file malzemelerin sağladığı havalandırmalar hem de fermuarlar ile gizlenmiş ekstra havalandırma panellerine sahiptirler. Geniş file paneller ön planda olduğu için sadece kritik bölgelerde korumalara yer verilmiştir. Aynı zamanda file malzemeler diğer kumaşlar kadar dayanıklı olmadığı için yüksek hızlı sürüşler için önerilmemektedir.

 

Deri Pantolonlar: Yüksek hızlarda koruma için altın standart deri pantolonlardır. Deri pantolonların büyük çoğunluğu sportif sürüşe uygun motosikletlerde kullanım için tasarlandığından daha gergin ve sert hatları ile konforu bir miktar geride bırakabilmektedirler.

 

Motosiklet pantolonları genellikle iki temel kalıpta üretilmektedir. Bunlar rahat/tur ve spor/yarış kalıplarıdır. Bazı istisnalar olsa da, çoğu durumda spor pantolonlar botun içine sokularak, tur pantolonları ise botun üstünde kullanıma uygundur.

 

 

Motosiklet Pantolonu Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmeli


Motosiklet pantolonunuz rahat olmalı ama aşırı dar olmamalıdır. Korumalar yerlerinde olmalı, diz veya kalçalarınızdan aşırı yukarıda kalmamalıdırlar. Çünkü olası bir çarpışma anında korumalarınız yukarı doğru hareket edeceğinden, normal duruşta fazla yukarıda konumlanmalarının vazifelerini yapmalarını engelleyeceğini unutmayın!

 

 

Motosiklet Pantolonu Fiyatları ve Tüm Model Seçeneklerini İncelemek İçin Tıklayınız!

 

Bundan sonra geriye kalan motosikletinizin ve yolun keyfini çıkarmak, keyifli sürüşler dileriz…

 

 


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.