Motosiklet Eldiveni Nedir, Nasıl Seçilmelidir?

17-12-2021 15:43
Motosiklet Eldiveni Nedir, Nasıl Seçilmelidir?

 

Motosiklet Eldiveni Seçenekleri, Özellikleri ve Tüm Detaylar


İyi olduğunda kendisini hissettirmeyen fakat kötü olduğunda sürüşü çekilmez kılan eldivenler, bugünkü konumuz…

 


Özellikle yeni başlayan sürücüler için "nasıl başlarsan öyle gider” kapsamında eldiven seçimi son derece önemlidir. İyi bir çift motosiklet eldiveni ile deneyiminize hem koruma hem de konfor katarsınız. Unutmayın olası bir kaza anında yerle ilk temas için her zaman ellerimizi kullanırız!


Motosiklet eldivenleri yapıldıkları malzemeye göre 3’e ayrılır. Deri, Tekstil ve Hibrit (Hem deri hem tekstil) eldivenler. 

 


1) Deri eldivenler: Eğer piste giriyorsanız bunun tek yolu deridir. Aynı ceketlerde olduğu gibi sürtünme dayanımı en yüksek malzeme kesinlikle deridir. Deri eldivenler esneme özellikleri ile elin şeklini çok iyi alırlar. Ancak su geçirmezlik yetenekleri sınırlıdır. 



2) Tekstil eldivenler: Her türlü sürüş koşulu için geliştirilebilen eldivenlerdir. En iyi su geçirmez eldivenler bu kategoriden çıkmaktadır. Kötü havaya, aşırı sıcağa ve sert bir soğuğa girecekseniz çok yönlü özellikleri ile tekstil eldivenlere yönelebilirsiniz. Ayrıca soğuk hava için üretilen tekstil eldivenlerdeki termal astarların bir miktar hantal hissettirebileceğini ve gaz hissiyatını azaltacağını unutmayın!

 


3) Hibrit (Deri ve tekstil) eldivenler: Her iki malzemenin de en iyi özelliklerini birleştiren bu kategori önemli avantajlar sunmaktadır. Deri malzemeyi sliderlar ile birlikte sürtünme alanlarında, su geçirmezlik ve konfor gerektiren alanlarda da tekstil malzemelerin kullanımı ile mükemmel sonuçlar ortaya çıkmaktadır.

 


Sürüş disiplinlerine ve ihtiyaçlarına göre ise motosiklet eldivenleri 4 temel kategoriye ayrılır. Sokak, Cadde (Street), Yarış (Race), Tur (Touring), Macera (Dual Sport/ ADV ve Off-Road). 

 


Sokak/Cadde eldivenleri: Her üç malzeme türüyle de üretilen, genellikle kısa kesim, soft darbe koruması olan eldivenlerdir.


Yarış eldivenleri: Deri malzemeden üretilen, mafsal korumaları, sliderlar (avuç içi, serçe ve baş parmak gibi) ve elinizden çıkmaması için ekstra korumalarla da desteklenen malzemelerden oluşmaktadırlar. En pahalı eldiven modelleri bu kategoridedir.


Tur eldivenleri: Her koşulda sürmeye uygun, kısa ve uzun opsiyonları olan, tekstil veya tekstil-deri malzemelerden üretilen, genellikle korumaları üst seviye olan eldivenlerdir.


Macera eldivenleri: Dual sport, ADV ve Off-Road motor sürücülerinin sokaktan patikaya veya tekrar sokağa dönerken el becerilerini kısıtlamayacak kısa manşetli, darbe korumalı tekstil veya hibrit eldivenlerdir. Kısa ve hafiflikle birlikte kontrol hissi ve esnekliğe öncelik verirler.

 

 

 

Motosiklet Eldiveni Kullanırken Nelere Dikkat Edilmelidir?


Eldivenleriniz her yerde rahat hissettirmelidir. Parmaklarınız eldivenin parmak uçlarını dibe dayanacak kadar doldurmamalı fakat hiçbir alanda da aşırı gevşek bir duruş kalmamalıdır. Özellikle bilek kısmı tam oturmalı, ters bir durumda elinizden kolayca çıkmamalıdır. Motosiklet eldivenlerini takarken bilek geçişinin zor olmasının sebebi elinizden çıkmaması, yani güvenliğiniz içindir.

El genişliği veya el çevrenizi ölçmek için bir mezura veya ip kullanıp sonrasında cetvelden destek alabilirsiniz. Eldiven tercihinde, baş parmak hariç avuç içi en geniş kısmından yatay olarak ölçülür. Parmakların uca tamamen dayanmaması (hafif boşluk) ve avuç içi pot yapmayacak şekilde sıkı olması kullanım güvenliği ve konforu için önemlidir.

 

 

Motosiklet Eldiveni Fiyatları ve Tüm Model Seçeneklerini İncelemek İçin Tıklayınız!

 


Tüm bunları dikkate alarak eldiven seçiminizi güvenle yapabilirsiniz, iyi sürüşler dileriz…

 

 


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.