Motosiklet Botu Nedir, Nasıl Seçilmelidir?

16-12-2021 14:25
Motosiklet Botu Nedir, Nasıl Seçilmelidir?

 

Motosiklet Botu Önemi, Güvenlik ve Tüm Teknik Detaylar

 


Motosiklet botu çoğu sürücünün özellikle ülkemizde en sık ihmal ettiği motosiklet ekipmanlarından biridir. Halbuki hem sürüş konforu hemde güvenliği açısından ihmale gelemeyecek kadar kritik ekipmanlardır. Burada tüm farklı stilleri ve malzemeleri ele almak kafa karıştırıcı olabilir. Ülkemiz yolları ve motor tiplerini düşünerek aşağıdaki gibi bir sınıflamayı yeterli gördük, umarız bilgilendirici olur…


Sokak Botları (Street Boots): 

Her türlü sürücüye uyacak genellikle konfor ve güvenliğin harmanlandığı, gündelik giyime uygun, arkadaşlarınızın korumalı bir motosiklet botu giydiğinizi dahi anlamakta zorlanacağı botlardır. Su geçirmez özellikte olanrını bulmak mümkündür. Ancak çok yönlü stillerine karşılık tam boy çizmeler kadar koruma sağlayamazlar ve genellikle motosiklet için çok iyi bir opsiyon olmayan bağcığa sahiptirler.

 


Spor/Pist Botları (Sport/Track Boots): 

Asfaltta en üst düzey koruma için tercih edeceğiniz botlardır. Sürtünmelere, kaymalara ve her türlü bükülmelere karşı maksimum koruma sağlarlar. Bir diğer özellikleri genellikle değiştirebilir sliderlara sahip olmalarıdır. Basit bir alyan veya vidalama ile eskiyen parçayı anında değiştirebilirsiniz. Oldukça sert yapıları sebebiyle gündelik kullanıma uygun değillerdir.   

 


Gezi Botları (Touring Boots):

Uzun süreli sürüşlerde sağladığı güvenliğin yanında gün boyu rahatlık sunabilen botlardır. Korumalardan mümkün olduğunca az taviz vermek ile uzun süre giyelebilirlik arasında iyi bir denge kurar. Çoğunlukla su geçirmez veya suya dayanıklı, uzun tiptedirler.

 


Off-Road Botları (Dirt/Off-Road Boots):

Yaygın arazi yaralanmalarına karşı maksimum koruma sağlayan botlardır. Neredeyse tamamı tam boy yüksekliktedir. Ayak, ayak bileği ve kaval kemiğini dize kadar tamamen korur. Çoğunlukla çarpıcı renklerde olurlar ve dikkat çekerler. Çoğunlukla su geçirmez özelliktedir.

 


Macera Botları (Adventure Boots):

Off-Road ile gezi botları arasında kalan modellerdir. Ne off-road kadar katı ne de gezi botları kadar yumuşaktır. Genellikle su geçirmez veya suya dayanıklı özelliktedirler. Macera botları, Off-Road botlardaki koruma parçalarının güvenliğini bir gezi botunun rahatlığında sunmaya çalışır.

 

 


Motosiket Botu veya Ayakkabısı Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 


Botunuzu denerken özellikle ayak parmaklarınıza, ayağınızın uç kısımlarına ve topuk kısmına dikkat edin. Zira bu kısımlar genellikle en sert korumalarla donatılmış kısımlar olduğu için açma yapmayacaktır. Ayağınızın çok hafif kıpırdayabileceği kadar bir boşluk kalması korumaların ayağınıza hemen vurma yapmasının önüne geçecektir. Markadan markaya ve modelden modele kalıplar değiştiği için genel bir yönlendirme yapmak çok doğru olmayacaktır. En iyisi deneyerek almanız ve 10-15 dakika ayağınızda tutarak karar vermeniz olacaktır. 

Son konu, botunuzu mutlaka sürekli giyeceğiniz çorapla denemenizdir. Tavsiyemiz pamuklu, kalın spor çoraplar veya motor botu çorapları kullanmanız. Zira ince çoraplar hem ayağınızın terini almayacak hem de ayağınızı gerektiği gibi sarmadığı için botun korumaları sizi rahatsız edecektir.


Sonuç olarak, topukta fazla boşluk kalmayacak şekilde önde parmaklarınız rahatsa uygun numarayı buldunuz demektir.


Motosiklet Botu Fiyatları ve Tüm Modelleri İncelemek İçin Tıklayınız!

 

 


Keyifli sürüşler dileriz…

 

 


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.