KTM RC 390 Hakkında Tüm Detaylar

05-04-2023 13:48
KTM RC 390 Hakkında Tüm Detaylar

1 - MOTOR & EGZOZ






- KTM RC 390, kanıtlanmış 373 cc sıvı soğutmalı, tek silindirli dört zamanlı motoru maksimum etki için kullanır. Revize edilmiş motor haritalaması, geliştirilmiş tork değerleri ve daha yumuşak, sert güç dağıtımı, bu son teknoloji ürünü güç ünitesinin eşsiz bir performans sergilediği anlamına geliyor.





- Daha büyük bir hava kutusu, artırılmış tork ve ultra kaygan gaz tepkisi sayesinde KTM RC 390 çizgiden roket gibi fırlıyor ve pole pozisyonuna geçiyor. Yeni bir Ride-by-Wire sistemi, daha hassas motor haritalaması, çekiş kontrolü ve isteğe bağlı Quickshifter+ avantajı ile podyuma adım atması anlamına da geliyor.





- Dört supap, çift başlı kamlar ve ultra sert karbon kaplı kam kolları, KTM RC 390'daki silindir kapağının daha fazla güç ürettiği ancak efsanevi güvenilirliğini koruduğu anlamına geliyor.





- Tasarım ipuçlarını MotoGP™ RC16'dan alan KTM RC 390'ın egzozu, alüminyum susturucuya sahip paslanmaz çelik başlıklara sahiptir ve bu başlıklar sadece iyi görünmekle kalmaz, aynı zamanda KTM RC 390'a vitesler arasında ve kırmızı çizgiye doğru ilerlerken belirgin, boğazlı bir gümbürtü verir.





- Sert yavaşlama altında arka tekerleğin kilitlenmesini önleyen kaygan debriyaj, motor geri torku çok yükseldiğinde açılır, ancak aynı zamanda gaza bastığınızda debriyaj yaylarının kuvvetiyle kapanır. Bu, istenmeyen arka tekerlek patinajını durdurur ve maksimum kontrol sağlar - aynı zamanda debriyaj kolunun neredeyse hiç basınçla çalıştırılmasına izin verir.





- Motor boyunca iyileştirilmiş hava akışı, KTM RC 390'ın daha serin çalışmasını sağlayarak turdan tura apekse ulaşmak için gereken optimum performans sıcaklığını verir.



- ŞASİ




- Yeni, ultra hafif çerçeve, önceki nesle göre 1,5 kg tasarruf sağlayarak kafes şasi ve cıvatalı alt şasi kullanıyor ve bu da KTM RC 390'a gelişmiş yüksek hız dengesi ve daha fazla sürücü hissi veriyor. Sonuç mu? Daha hızlı tur zamanları.




- KTM RC 390, 400 cc altı Superpsports segmentinde benzersiz özelliklerle gerçek bir yarış motosikleti güvenilirliği sağlayan tamamen yeni bir süspansiyon kurulumundan yararlanıyor.





- 43 mm WP APEX açık kartuşa, 30 klik sıkıştırma ve geri tepme sönümleme ayarına sahip ayarlanabilir baş aşağı ön amortisöre sahip olan KTM RC 390, yalnızca daha büyük motosikletlerle uygun spor motosiklet teknolojisini paylaşmakla kalmaz, aynı zamanda onlar gibi yol tutuşu da sağlar. Yeni aks kıskaçları ve içi boş aks ön tarafta da ağırlıktan tasarruf sağlar.




- KTM RC 390'ınızı mükemmel bir pist günü aracı olarak ayarlamak, arkadaki işlerle ilgilenen yeni bir geri tepme ve ön yük ayarlanabilir bölünmüş pistonlu WP APEX amortisör sayesinde kolaydır.





- Şarj olan bir KTM RC 390'a hükmetmek, radyal olarak monte edilmiş 4 pistonlu sabit kaliper BYBRE'nin 320 mm'lik bir fren diski ile birlikte ön tarafta ve arka tekerlekte 230 mm'lik disk fren kurulumuna sahip tek pistonlu sabit kaliper sayesinde gelir. Bunlar yalnızca mümkün olan en iyi yavaşlamayı sağlamakla kalmaz, aynı zamanda 960 gram ağırlık tasarrufu sağlar ve son teknoloji ABS teknolojisi sayesinde tam olarak kullanılabilir. Ayarlanabilir bir ön fren kolu paketi tamamlar.



- Yepyeni beş jant teli tasarımı, daha az jant teli ve açık göbeklere sahiptir, bu da sadece yol tutuş özelliklerini büyük ölçüde iyileştirmekle kalmaz, aynı zamanda en önemlisi, 3,4 kg'lık devasa bir döner yaysız kütle tasarrufu sağlar. Bu, pistte daha hızlı dönüş ve caddede daha fazla dayanıklılık anlamına gelir ve KTM RC 390'ı tam bir apeks kırpma ustası haline getirir.



3 - ÜSTYAPI & GRAFİK






- İki tekerlekli yarışların zirvesinden yola çıkan KTM RC 390, KTM RC16 yarışçısının tasarımını hem stil, hem ergonomi hem de Fabrika Yarışı'ndan ilham alan renk seçenekleriyle yansıtıyor.





- Tamamen yeniden tasarlanan, yarıştan ilham alan gövde, CFD (Computational Flow Dynamics - Hesaplamalı Akış Dinamiği) simülasyonları kullanılarak oluşturulan optimize edilmiş aerodinamik sayesinde sınıfında lider rüzgar koruması ve daha yüksek son hız sağlar.





- Yeni, daha büyük 13,7 litrelik yakıt deposu, KTM Moto3 yarış motosikletinden esinlenmiştir ve sınıfının en iyi yakıt kapasitesini sağlar. Bu, KTM RC 390'ın düşük yakıt tüketimi ile birleştiğinde, daha uzağa, daha hızlı ve daha uzun süre gidebileceğiniz anlamına gelir.





- Yeni katlanabilir aynalar daha iyi bir arka görüş sunmak için daha geniştir, ancak daha keskindir ve daha iyi aerodinamik sağlar. Ayrıca daha pratiktirler, dar alanlarda manevra yaparken veya park ederken daha dar bir profil için katlanırlar.



4 - YAZILIM & ELEKTRONİK





- Yepyeni TFT gösterge paneli, ihtiyacınız olan tüm önemli bilgileri bir bakışta görmenizi sağlar veya sezgisel anahtar düzeneği aracılığıyla görmek istediklerinizi özelleştirmenize olanak tanır. Uyarlanabilir ortam ışığı sensörü de ekranın değişen ışık koşullarına otomatik olarak uyum sağlaması anlamına gelir, böylece gece veya gündüz mükemmel görüş sağlarsınız.





- Her açıda tam güven sağlayan Motosiklet Çekiş Kontrolü, arka tekerleğin dönüş hızının sürüş durumuyla orantısız olması halinde birkaç milisaniye içinde tepki verir. MTC, gaz kelebeği valflerine son derece yumuşak, zar zor algılanabilen bir müdahale ile motor çıkışını azaltır ve kaymayı optimum oranlara indirir. Bu, sürücülerin pistte ve yolda her koşulda KTM RC 390'ın tam gücünün keyfini çıkarabileceği anlamına gelir.





- KTM RC 390, tüm koşullar altında maksimum frenleme performansı sağlamak için Viraj ABS'si ile donatılmıştır. Bu, motosikletin yatma açısını hesaba katarak sürücülerin viraj alırken BYBRE frenlerinin tüm gücünü kullanmasına olanak tanır ve viraj ortasında bir tekerleğin kilitlenme olasılığını azaltır.





- KTM RC 390, SUPERMOTO ABS sayesinde her şeyi serbest bırakabilir. Bu mod, sert frenleme söz konusu olduğunda sürücüye güvenlikten ödün vermeden daha fazla özgürlük sağlar. Bu, arka tekerlekteki ABS işlevselliğini devre dışı bırakarak sürücünün arkayı bir viraja kaydırmasına izin vererek yapılır. Aynı zamanda, arka tekerleğin yukarı kalkma algılaması da devre dışı bırakılarak arka tekerleğin yukarı kalkmasına izin verilir, ancak aşırı bir ön tekerlek kayması tespit edilene kadar fren basıncı ön tarafta tutulur ve bu noktada ABS müdahale eder. Bu aynı zamanda sürücünün viraj alırken veya yol frenlemesi yaparken daha fazla fren basıncı uygulayabileceği anlamına gelir.





- KTM RC 390 ve KTM'nin isteğe bağlı QUICKSHIFTER + ile bir profesyonel gibi vites değiştirin, debriyaj kolunu kullanmadan vites yükseltmenizi veya düşürmenizi sağlar. Bu, daha hızlı vites değiştirme süreleri, gelişmiş arka tekerlek çekişi, daha yumuşak hızlanma ve belirgin yarış pisti sesi anlamına gelir. Bu özellik, vites kolu yukarı veya aşağı hareket ettiği anda kontağı keserek, vites kutusunu boşaltarak ve gazı kapatmadan bir vites yükseltmenizi mümkün kılarak çalışır.



5 - ERGONOMİ














- Tur sürelerini kısaltmak ve sürücülere mükemmel kurulumlarını sağlamak için pistte tasarlanan bu klipsli gidonlar, 10 mm yükseklik ayarına sahiptir, böylece yarış bittiğinde daha rahat, günlük uygulamalar için yükseltilebilir.




- Tamamen yeni KTM RC 390 selesi, kesintisiz, sınırsız sürücü hareketi için geliştirilmiş bir profile sahiptir ve aynı zamanda daha iyi konfor için daha kalın, ergonomik şekilli köpüğe sahiptir. Tüm hava koşullarında tutuşu iyileştirmek için kavrayıcı, dayanıklı bir dış malzeme eklenmiştir.





- KTM RC 390, sürücülere hareketlerini kısıtlamadan motosikletle maksimum temas sağlamak için tasarlanmış sürücü merkezli bir düzene sahiptir. Diz bölgesi, mümkün olan en geniş temas alanıyla mümkün olduğunca dar olacak şekilde ergonomik olarak geliştirilmiştir ve uç noktadayken optimum kontrol sağlar.





- Yeni hafif ayaklıklar, virajların derinliklerine doğru kranklandığınızda sizi sıkıca sabit tutmak için en uygun geometriye sahiptir.





- Katlanır ayak kolları, düşme durumunda istenmeyen kırılmaları önler, aynı zamanda büyük yatış açılarında pegleri sıyırmanız durumunda motosikletin çevrimiçi ve bozulmadan kalmasını sağlar.




IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.