KTM 890 Duke R Hakkında Tüm Detaylar

04-04-2023 13:59
KTM 890 Duke R Hakkında Tüm Detaylar

1 - MOTOR & EGZOZ





- KTM 790 DUKE'ye güç veren aynı paralel çift silindirle geliştirilen KTM 890 DUKE R motor, ateş püskürten, yüksek performanslı orta ağırlıkta bir titan olarak işlendi. Artırılmış iç çapı ve stroku, daha yüksek sıkıştırma ve daha yüksek maks. RPM sınırı, KTM 890 DUKE R etkileyici bir 121 HP ve 99 Nm üretir. KTM 890 DUKE R, yatay olarak bölünmüş, yüksek basınçlı döküm alüminyum krank gövdelerine sahiptir ve bu da duvar kalınlığının ve ağırlığın azaltılmasını sağlar. Daha ağır bir krank mili ve volan düzeni de torku artırmaya yardımcı olur.


- DELL'ORTO tarafından KTM için özel olarak geliştirilen her bir gaz kelebeği gövdesindeki yeni sensörler manifold basıncını ölçer ve karışımı silindir başına uygun şekilde ayarlayarak gaz tepkisini iyileştirir ve daha hassas gaz kelebeği girişleri için gaz kelebeği hareketini yumuşatır.






- KTM 890 DUKE R için özel olarak yeni bir silindir kapağı, bir dizi daha büyük 37 mm giriş ve 30 mm egzoz valfi barındıracak şekilde geliştirildi, eksantrik milleri ise daha yüksek kaldırma kuvveti ve daha agresif bir profile sahip. Artan RPM'ye ve artan dönen kütleye uyması için yeni bir dengeleyici şaft da eklenmiştir.

- Kaydırmalı debriyaj, sürücülerin ani yavaşlamalarda veya vites küçültme sırasında arka tekerleği kilitlemeden, debriyaj parmağında tüy kadar hafif kalırken, virajlara güvenle girmelerini sağlar.





- Ride-by-wire, elektronik sensörlerin yardımıyla gaz kelebeği girişlerini işler ve gaz kelebeği valflerini etkinleştirerek sürücünün gaz kelebeği komutlarını elektronik olarak mevcut sürüş durumu için en iyi gaz kelebeği konumlarına çevirir. Tüm bunlar, virajlara saldırırken daha fazla kontrol anlamına gelir.




- KTM 890 DUKE R, daha ince duvar kalınlığı ve daha fazla ağırlık tasarrufu sağlayan, yüksek basınçlı dökme alüminyumdan yapılmış yatay olarak bölünmüş karterlere sahiptir. KTM 890 DUKE R'deki karterler de KTM 790 DUKE'ye göre daha uzun strok sağlayacak şekilde yeniden tasarlandı.





- KTM 890 DUKE R'ın atan kalbine güç vermek için üç piston segmanı ve bir bronz konik yatak içeren iki dövme kutu piston birlikte çalışır. Kutu yapısı sayesinde, daha büyük deliğe rağmen piston ağırlığı KTM 790 DUKE motorundaki pistonlara kıyasla 10 gram azaltılmıştır.





- Paslanmaz çelikten güzel bir şey. Orta amortisör kütleyi merkezileştirir ve dramatik bir film müziği çalan nispeten küçük bir susturucuya izin verir. Yüzlerce test tezgahı çalışması ve karmaşık simülasyonlar, bu egzoz sisteminin izlenebilir tork eğrisine ve mükemmel emisyon standartlarına kararlı bir şekilde katkıda bulunmasını sağladı.



2 - ŞASİ






- Tıpkı KTM 790 DUKE gibi, KTM 890 DUKE R'nin kullanım özellikleri, virajlı yollarda ve dağ geçitlerinde son derece hızlı tepki vermesini sağlayan boru şeklindeki şasinin dinamik, yük taşıyan tasarımı sayesindedir. Tıpkı diğer tüm KTM R'lerde olduğu gibi, sportif özelliklerini vurgulamak için çerçeve turuncuya boyanmıştır.





- Alt şasi alüminyum dökümdür ve hava kutusunu barındırır. Plastik kapak yok, ek braket yok - karmaşıklığı ve ağırlığı azaltmak için her şey birbirine bağlı iki parça halinde dökülmüş. Alt şasideki üçgen şekiller daha güçlü ve daha sert bir yapı sağlar.





- Döküm, open-lattice salınım kolu, sertlik için optimize edilmiştir, ancak daha fazla stabilite ve mükemmel esneklik özellikleri için daha dik bir açıya sahiptir. Bu, KTM 890 DUKE R'yi beklediğiniz kadar keskin yapar.




- KTM 890 DUKE R'ın ilave gücüne uyacak şekilde uyarlanan ancak yine de DUKE'a özgü çevikliği koruyan KTM 890 DUKE R üzerindeki ayarlanabilir süspansiyon, gerçek dünyadaki cadde sürüş konforunu korurken, geliştirilmiş yüksek hız dengesi ile daha sportif olacak şekilde ayarlandı.





- KTM 890 DUKE R, bölünmüş fonksiyonlu sönümleme, sıkıştırma ve geri tepme ayarlarına sahip ayarlanabilir doğrusal yaylı WP APEX ön amortisör sahiptir. Bu, sürücülerin pist veya cadde için tercih ettikleri kurulumu mükemmel şekilde keskinleştirmelerine olanak tanır.





- Üçlü kıskaç sertliği, amortisörün esnekliğine uyacak şekilde ayarlanarak sportif kullanıma ve mükemmel geri bildirime katkıda bulunur. Toplam ağırlığı azaltmak için KTM 790 DUKE'de olduğu gibi çelik yerine alüminyum direksiyon mili kullanılmıştır.





- Tamamen ayarlanabilir WP APEX şok, yüksek ve düşük hız sıkıştırma ayarları ve geri tepme ayarıyla motosikletin arkasında kontrolü ele alır. Hidrolik olarak ayarlanabilen bir ön yük ayarlayıcı, hareket halindeyken hızlı ve kolay ayar yapılmasını sağlar.





- KTM 890 DUKE R, standart olarak 'R' turuncu imzası renginde son derece hafif, hafif alaşım jantlarla birlikte gelir. Bu sadece bisikletin toplam ağırlığını düşürmekle kalmaz, aynı zamanda yaysız kütleleri en aza indirir ve daha hızlı dönmeye ve daha düşük yuvarlanma direncine yardımcı olur.





- KTM 890 DUKE R'nin asfalta gerçekten yapışmasını sağlamak, bir MICHELIN Powercup II Hypersport lastik setidir. Bunlar, lastik geliştirme açısından son teknoloji ürünü olup, her koşulda yolda veya sokakta harika yol tutuşu sunar.





- Yüksek performanslı sokak ve pist sürüşü düşünülerek geliştirilen KTM 890 DUKE R, sektördeki en iyi frenlerle donatılmıştır. Önde Brembo Stylema monoblok kaliperler ve daha hafif 320 mm yüzer diskler, hızdan yavaşlarken keskin ve hassas fren hissi sağlar. Bunlar, sürücünün kol oranını ve fren hissini ayarlamasına olanak tanıyan bir Brembo MCS ana silindiri ile daha da geliştirilmiştir. Toplamda, KTM 790 DUKE'ye kıyasla 1,2 kg yaysız kütle tasarrufu sağlandı.



3 - YAZILIM & ELEKTRONİK






- KTM 890 DUKE R üzerindeki LED farlar, optimum yakın alan aydınlatmasını maksimum ışık çıkışı ile birleştirir. Gündüz sürüş farları, diğer yol kullanıcılarının sizin geldiğinizi görmesini sağlar, ki bunu şüphesiz hızla yapacaksınız.





- Derli toplu bir şekilde sunulan ilgili bilgilerin çok renkli bir kombinasyonu. Motorun devrini yükselttiğinizde, ekran çubukları renk değiştirerek sizi harekete geçirir veya motorun hala soğuk olduğu konusunda sizi uyarır. Ekran ayrıca aydınlatmasını ortam ışığına göre otomatik olarak ayarlar. KTM 890 DUKE R'de, tekerlek kaymasını önleme ve ABS modları ekranda gösterilir.





- KTM için elektronik sürücü yardımcıları daha fazla kontrol, performans ve eğlence sağlamanın bir yolu. Sürücüler dört sürüş modu arasından seçim yapabilir: Daha agresif sürüş için Spor, şehir içinde rahat sürüş için Sokak, işler biraz kayganlaştığında Yağmur ve nihai saldırı modu - Pist.



KTM için elektronik sürücü yardımcıları daha fazla kontrol, performans ve eğlence sağlamanın bir yolu. Biniciler dört sürüş modundan birini seçebilir,
Yağmur Modu
Adından da anlaşılacağı gibi, "Yağmur modu" kaygan sürüş koşulları için maksimum çekiş kontrolü, yumuşak gaz tepkisi ve azaltılmış güç sunan varsayılan güvenlik modudur.
Sokak Modu
Günlük sürüş modu size tam güç, varsayılan gaz kelebeği kontrolü ve ön tekerlek güverteden kalktığında gücü keserek hızlanmadan ödün vermeden sokak sürüşü için uygun yeterli çekiş kontrolü sağlar.
Spor Modu
Sportif sokak sürüşü modu, tam güç, daha hızlı gaz tepkisi ve biraz patinaj sağlayan daha az müdahaleci çekiş kontrolü sunar. Bu mod aynı zamanda çekiş kontrolünden herhangi bir müdahale olmaksızın ön tekerleğin yerden ayrılmasını sağlayarak maksimum hızlanmaya izin verir.
Pist Modu
890 DUKE R'nin isteğe bağlı Pist modu, gaz kelebeği kontrolü, 9 seviyeli çekiş kontrolü kayması ve tekerlek kayması önleme modunu açıp kapatma yeteneği söz konusu olduğunda kendi tercihlerini seçmek isteyen sürücüler için belirli bir düzeyde özelleştirme sağlar. MSR, daha fazla kontrol sağlamak için iz modunda kapatılır.





- Motosiklet Çekiş Kontrolü (MTC - Motorcycle Traction Control) ağız dolusu ama KTM 890 DUKE R'nin önemli bir parçasıdır. MTC, tekerlek kaymasını sınırlamak için motor çıkışını son derece yumuşak, zar zor fark edilen bir müdahaleyle azaltan, yatış açısına duyarlı bir çekiş kontrol sistemidir. Seçilen sürüş moduna bağlı olarak, MTC ayrıca arka tekerlekte çeşitli çekiş kontrolü seviyelerine izin verir.





- KTM 890 DUKE R, isteğe bağlı Quickshifter+ sistemi sayesinde kaygan, debriyajsız vites büyütme ve küçültme sağlar. Vites değiştirme eyleminin sizin kadar hızlı olmasını sağlamak için herhangi bir yük altında sürüşünüzü okur ve yanıt verir. Vites küçültürken, sistem motor devrini alt vitesin hızına göre ayarlar.





- Adından da anlaşılacağı gibi isteğe bağlı bir "Pist modu", sınırsız heyecan ve YARIŞA HAZIR özellikler sunar. Hızlı kaçışlar için bir fırlatma kontrol işlevi, değişken kayma ayarı, artırılmış gaz kelebeği tepkisi ve anti-wheelie'yi devre dışı bırakarak epik tekerlekleri çekme yeteneğine sahiptir.





- Supermoto ABS, hevesli ve deneyimli sürücülerin arka tekerleği kilitlemesine izin verir - bu, kararlı Supermoto sürüşü ve kasıtlı olarak uygulanan kaymalar için bir ön koşuldur. Bu, ön tekerlekte ABS işlevini korurken arka tekerlekte ABS'nin devre dışı bırakıldığı anlamına gelir.



4 - ÜSTYAPI & GRAFİK





- KTM 890 DUKE R, tehditkar profili ve ultra keskin hatları sayesinde ürkütücü bir gölge oluşturuyor. Bununla birlikte, metalde, bu DUKE'nin iş anlamına geldiği açıktır. Kompakt orantılar, yüksek grafikler ve parlak turuncu bir çerçeve, KTM R'nin özünü yansıtır.





- Tıpkı KTM 790 DUKE gibi, KTM 890 DUKE R da agresif ve rahat sürüş tarzlarına uyum sağlamak için mükemmel bir şekilde profillendirilmiş 14 litrelik çelik bir depoya sahiptir.





- KTM 890 DUKE R üzerindeki imza niteliğindeki 'R' grafiklerinin saygı görmesini sağlamak için yüksek kaliteli bir uygulama süreci kullanılmıştır. Beyaz üzerine kontrast oluşturan turuncu, onu orta sıklet unvan mücadelesindeki diğer her şeyden ayırıyor.



5 - KONFOR






- Konik alüminyum gidon ön lastiğin verdiği hissi artırmak ve KTM 890 DUKE R'ye daha yarışçı bir sürüş pozisyonu vermek için daha düz, daha alçak ve daha ileri konumlandırılmıştır. Sürücüler ayrıca üçlü kıskaçta üç dönüş ayarı ve 4 konum ince ayar ile tercih ettikleri erişimi uyarlayabilirler.





- 840 mm'de KTM 890 DUKE R, KTM 790 DUKE'den daha yükseğe oturur, bu da ona hem daha sert bir duruş hem de daha fazla yatış açısı sağlar. Arka sele, KTM 890 DUKE R'ye daha keskin, daha yarışçı bir görünüm vermek için DUKE'nin imzalı kapağıyla birlikte standart olarak gelir.





- KTM 890 DUKE R, daha sportif bir sürüş pozisyonu ve daha fazla yatış açısı için daha yüksek ve daha geride konumlandırılmış tamamen yeni ayak peglerine sahiptir. Ters yarış vites değişimi de herhangi bir ek parça olmadan mümkündür.







IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.