KTM 890 Duke GP Hakkında Tüm Detaylar

03-04-2023 16:40
KTM 890 Duke GP Hakkında Tüm Detaylar

1 - MOTOR & EGZOZ






- LC8c motor, vahşiliğinin büyük bir kısmını ultra keskin KTM 890 DUKE GP ile paylaşıyor. Sert vuran 115 Bg ve 92 Nm'ye sahip olan bu kompakt, sıvı soğutmalı 8 valf motor, sınıfındaki en kompakt ikiz delme yöntemidir. çıktı açısından ağırlığının üzerinde.






- 8 valfli DOHC silindir kapağı, ikiz zincir tahrikli eksantrik milleri ve silindir başına bir buji içerir. Ek olarak, KTM 890 DUKE GP'deki eksantrik milleri monte edilmiştir, bu da onları dövme eksantrik millerinden bile daha hafif yapar. DLC kaplı parmak izleyicileri, çelik valfler ve bir hidrolik zincir gerdirici, silindir kafası tertibatını tamamlar.



- Kimse hoş olmayan titreşimlerden hoşlanmaz. Bu nedenle KTM 890 DUKE GP, en yumuşak güç dağıtımını ve minimum titreşimi sağlamak için krank milinin önüne ve silindir kafasına yerleştirilmiş dengeleyici miller kullanır.





- 889 cc lik parelel çift silindirli motor yapısı eşsiz KTM mühendisliği ile mükemmelleştirilmiştir. Yeni motor gövdesi tasarımı ve silindir yapısıyla optimum soğutma, iyileştirilmiş üretim toleransları ve güvenilirlik sağlar.





- Hafif kutu pistonları, KTM 890 DUKE GP'nin kalbinde yer alır. Bronz burçlu bir pim yatağına sahip, daha az sürtünme sağlayan ve motor devrini maksimuma çıkaran bu motor, kırmızı çizgiyi kovalamanın keyfini çıkarıyor.





- KTM 890 DUKE GP, azaltılmış duvar kalınlığı, daha az ağırlık ve iyileştirilmiş motor soğutması sağlayan, alüminyum yüksek basınçlı döküm olan yatay olarak bölünmüş karterlere sahiptir.




- Kaydırmalı debriyaj, sürücülerin ani yavaşlamalarda veya vites küçültme sırasında arka tekerleği kilitlemeden, debriyaj parmağında tüy kadar hafif kalırken, virajlara güvenle girmelerini sağlar.





- Motorda kompakt, yarı kuru bir karter sistemi kullanılmakta ve yağ aktif olarak krank kutusundan, debriyaj muhafazasından ve şanzımandan dışarı pompalanmaktadır. Bu, motor boyunca gereksiz yağ akışını önleyerek sürtünmeden kaynaklanan güç kaybını azaltır. Yağı soğutmak için motor, daha büyük LC8 motorlara takılana benzer bir yağ soğutucusu ile donatılmıştır.





- Elektronik enjeksiyon sisteminin gaz kelebeği valflerinin kablolarla kontrol edilmesi yerine, ride-by-wire elektronik sensörler yardımıyla gaz kelebeği büküm kavrama hareketlerini işler ve servo motorlar kullanarak gaz kelebeği valflerini buna göre etkinleştirir. Bununla birlikte, KTM 890 DUKE GP'de kullandığımız ride-by-wire ekstra bir yol kat ediyor: Sürücünün gaz komutlarını elektronik olarak mevcut sürüş durumu için en iyi gaz kelebeği valfi konumlarına çevirir. Motor eşlemesinin yeni mantığı, silindir başına yakıt beslemesini otomatik olarak ayarlar. Boğulma, sarsılma ve istemsiz tekerlek hareketleri geçmişte kaldı. Bununla birlikte, istemsiz olanlar kolayca geleceğinize ait bir şey olabilir.





- Paslanmaz çelikten bir güzellik. Orta damper kütleyi merkezileştirir ve dramatik bir soundtrack çalan nispeten küçük bir susturucuya izin verir. Yüzlerce test tezgahı çalışması ve karmaşık simülasyonlar, bu egzoz sisteminin çekilebilir tork eğrisine ve mükemmel emisyon standartlarına kararlı bir şekilde katkıda bulunmasını sağlamıştır.



- Kısa emme hunileri, alt şasiye takılan hava kutusundan anında gaz tepkisi sağlarken, yanlardaki hava girişi, KTM 890 DUKE GP'nin siz gazı köklerken işleri serin tutmasını sağlar.





- Geniş radyatör hava akışını optimize eder, bu da caddede veya pistte işler ısınırken optimum soğutma sağlar.




2 - ŞASİ






- KTM 890 DUKE GP'nin inanılmaz yol tutuş özellikleri, boru şeklindeki şasinin dinamik, yük taşıyan tasarımına dayanmaktadır. Mühendislerin aklında tek bir hedef vardı, o da daha keskin dönüşler ve daha büyük yatış açıları için şasiyi mümkün olduğunca sert ve kompakt tutmak ve böylece dönüşleri son derece duyarlı bir şekilde kesmesini sağlamaktı.





- Alt şasi alüminyum dökümdür ve hava kutusunu barındırır. Plastik kapak yok, ek braket yok - karmaşıklığı ve ağırlığı azaltmak için her şey birbirine bağlı iki parça halinde dökülmüş. Alt şasideki üçgen şekiller daha güçlü ve daha sert bir yapı sağlar.





- Döküm, open-lattice salınım kolu titizlikle üretilmiştir ve mükemmel esneklik özellikleri sunarken sertlik ve stabilite için optimize edilmiştir. Arka amortisör için doğrudan bağlantı kullanılarak, karmaşıklık ve parçalar azaltılır.





- KTM 890 DUKE GP, güç çıkışı ve yol tutuş özelliklerinden en iyi şekilde yararlanmak için özel olarak geliştirilmiş, özel fabrika ayarları, yaylar ve ön amortisölerdeki taban valfi bağlantı parçaları ile bir WP süspansiyon paketine sahiptir.





- Bir dizi WP APEX 43 mm açık kartuş tasarımıyla ters amortisör, bölünmüş işlev teknolojisinden yararlanarak her şeyi önceden halleder. Ön amortisör, yalnızca hafif olmakla kalmayıp aynı zamanda yüksek hızlı sönümlemeyi iyileştiren taban valfleri ile sezgisel geri bildirim ve his sağlayan doğrusal yaylardan yararlanır.





- Dökme alüminyum üçlü kıskaç sertliği, sportif kullanıma ve mükemmel geri bildirime katkıda bulunacak şekilde amortisör esnekliğine uyacak şekilde ayarlanmıştır. Üçlü kıskaçların ve gidon kıskaçlarının akıllı mühendisliği, mükemmel sürüş pozisyonu için dört farklı gidon pozisyonunun mümkün olduğu anlamına gelir.





- Yüksek kaliteli gaz destekli WP Suspension arka amortisör, özel fabrika ayarlarıyla birlikte gelişmiş ilerleme ve genel konfor sunan hafif doğrusal yay ile donatılmıştır.


- Bu güvenilir ve hassas WP direksiyon damperi, ön tekerleği düz olmayan asfalt üzerinde sabit ve tavizsiz tutarken sürücüye en iyi geri bildirimi verecek şekilde ayarlanmıştır. Virajın ortasında kötü bir yol parçası ortaya çıkana kadar orada olduğunu bile bilmeyeceksiniz.





- KTM 890 DUKE GP, düşük basınçlı basınçlı döküm işlemiyle üretilmiş son derece hafif alaşım jantlarla donatılmıştır. Bu, daha düşük yaysız kütlelere ve toplam ağırlığa katkıda bulunur. Ayrıca, yüksek, parlak turuncuya boyanmışlardır, bu nedenle adaşıyla karıştırılamaz.





- KTM 890 DUKE GP, standart olarak Continental ContiRoad kauçuğu ile donatılmıştır. Bunlar, gelişmiş ıslak hava tutuşu, artırılmış dayanıklılık ve denge sağlayan ve tüm yol yüzeylerinde doğal, kolay yol tutuşu sunan ultra hızlı ısınma teknolojisine sahiptir.





- Premium frenler, tüm sürüş koşullarında maksimum yavaşlama anlamına gelir. Ön tekerlekte KTM 890 DUKE GP, radyal olarak monte edilmiş iki adet dört pistonlu sabit kaliper​ ve iki adet 300 mm disk​ tarafından durdurulur.​ Arkada, tek bir disk ve tek pistonlu yüzer tip kaliper tüm durdurma gücünü sağlar. Ancak daha fazlasına ihtiyacınız olursa, her iki uç da KTM'nin Viraj ABS'si tarafından desteklenir.





- KTM 890 DUKE GP, 14 litrelik deposuyla cephaneliğine iyi bir depo menzili ekliyor. Biz buna 14 litre öfke diyoruz. 




3 - KONFOR






- Konik alüminyum, 760 mm genişliğindeki gidon size tam kontrol sağlar. Üçlü kıskaçta 4 konumla ayarlanabilir ve mükemmel sürüş konumu için üç farklı konumda daha döndürülebilir.





- 820 mm'lik kolay ulaşılabilen sele yüksekliği ile tüm sürücüler KTM 890 DUKE GP'nin keyfini sonuna kadar çıkarabilir. Kaygan bir sele kılıfı, sürücülerin bisikletin etrafında kolayca hareket etmesine olanak tanır, ancak aşırı eğim açılarında dik durmalarını sağlamak için yeterli tutuşa sahiptir. KTM 890 DUKE GP ayrıca, daha yalın, daha agresif bir görünüm veren ve aynı zamanda onu gerçek bir tek koltuklu sokak yarışçısı olarak diğerlerinden ayıran benzersiz bir sert artçı sele kılıfına sahiptir.





- KTM 890 DUKE GP'ye takılan alüminyum döküm ayak dayamaları rahat bir sürüş pozisyonu sağlarken etkileyici yatış açıları için maksimum yerden yükseklik sağlar. Tamamen gitmek isteyenler için bir KTM PowerParts seçeneği olarak ayarlanabilir ayak dayama yerleri de mevcuttur ve herhangi bir ek parça olmaksızın yarışa hazır geri vites de mümkündür.





- KTM 890 DUKE GP, bir dizi ayarlanabilir fren ve debriyaj koluyla, eldivenlerle ve hareket halindeyken kolayca ayarlanmasını sağlamak için dikkatli bir şekilde düşünülerek kontrollerde arama yapmayı kolaylaştırır.




4 - ÜSTYAPI & GRAFİK







- KTM 890 DUKE GP'ye takılan alüminyum döküm ayak dayamaları rahat bir sürüş pozisyonu sağlarken etkileyici yatış açıları için maksimum yerden yükseklik sağlar. Tamamen gitmek isteyenler için bir KTM PowerParts seçeneği olarak ayarlanabilir ayak dayama yerleri de mevcuttur ve herhangi bir ek parça olmaksızın yarışa hazır geri vites de mümkündür.





- Tüm pilotlar gibi DUKE sürücüleri de bilgiye kolay erişime ihtiyaç duyar. Bu bağlamda, KTM 890 DUKE GP, sezgisel, çok renkli, hafif değişken bir TFT gösterge panosuna sahiptir. Hepsinden iyisi, devir yükseldikçe, ekran çubukları ne zaman vites değiştirileceğini belirtmek için renk değiştirerek sizi harekete geçirir veya motorun düz arka yol saldırıları için hala çok soğuk olduğu konusunda sizi uyarır.



5 - YAZILIM & ELEKTRONİK






- KTM 890 DUKE GP, genel sürüşü engellemeden sürücülere en yüksek performansı, güvenliği ve kullanılabilirliği sunmak için tasarlanmış bir dizi sürücü yardımcısına sahiptir. Bu, çoğu zaman orada olduklarını bile bilmeyeceğiniz anlamına gelir - ancak emin olun, bir sonraki virajlara tam bir güvenle girmenizi sağlamak için işlerini yapıyorlar.





- Sürücüler dört sürüş modu arasından seçim yapabilir: daha agresif sürüş için SPOR MODU, şehir içinde rahat sürüş için SOKAK MODU, işler biraz kayganlaştığında için YAĞMUR MODU ve isteğe bağlı nihai saldırı modu - PİST MODU. Bu, KTM 890 DUKE GP pilotlarına tam güç çıkışı, çekiş kontrolünü azaltma, gazı yumuşatma ve arka tekerlek maskaralıkları için anti-tekerleği kapatma yeteneği verir.





- KTM 890 DUKE GP, bazı üst düzey spor motosikletlere rakip olan gelişmiş bir elektronik sihirbazlık koleksiyonuna sahiptir. En önemlisi, tekerlek kaymasının en ufak bir belirtisinde motor çıkışını azaltan, yatış açısına duyarlı Viraj Alma MTC'sidir (Virajda Motosiklet Çekiş Kontrolü). Bu, sürücünün tam bir güvenle sürüşe devam etmesini sağlayan son derece pürüzsüz, zar zor algılanabilir bir girişimle yapılır. Seçilen sürüş moduna bağlı olarak, Viraj MTC ayrıca daha hareketli sürüş stilleri için arka tekerlekte çeşitli seviyelerde çekiş kaymasına izin verir. Ve cüretkarlar için size sunuyoruz: kapatma anahtarı!





- KTM 890 DUKE GP, opsiyonel olarak yarıştan türetilmiş bir Quickshifter+ ile donatılabilir. Bu, daha hızlı vites değiştirme süreleri, virajlardan çıkarken daha fazla hassasiyet için debriyaj kolu kullanılmadan vites büyütme ve küçültmenin gerçekleştirilmesine olanak tanır - ve kulağa da oldukça harika gelir.





- Bir seçenek olarak sunulan PİST MODU, daha fazla kişiselleştirme düzeyi sunarak sürücülerin - veya bu örnekte yarışçıların - gaz kelebeği kontrolünü, çekiş kontrolü kayma seviyesini, patinaj önleme işlevlerini ve ihtiyaç duyduklarında ve zamanda kontrolü özelleştirmelerine olanak tanır.





- KTM 890 DUKE GP, opsiyonel olarak Viraj MTC'sinin tersi yönde çalışan MSR (Motor Kayma Düzenlemesi) ile donatılabilir. Bu, vites küçültme veya ani gaz kesme sırasında kazara arka tekerleğin kilitlenmesi ihtimalinin olmadığı anlamına gelir. MSR, kavramanın düşük olduğu durumlarda kaydırmalı debriyajın işlevini tamamlayarak tam çekişi korumanızı sağlar.





- SUPERMOTO MODU, hevesli ve deneyimli sürücülerin arka tekerleği kilitlemesine izin verir - bu, kararlı supermoto sürüşü ve kasıtlı olarak yapılan kaymalar için bir ön koşuldur. Bu, ön tekerlekte ABS işlevini korurken arka tekerlekte ABS'nin devre dışı bırakıldığı anlamına gelir.





- Kapsamlı BOSCH MSC yardım paketinin önemli bir bileşeni, eğilmeye duyarlı viraj alma ABS'sidir. Özetle, bu, sürücülerin aşırı yatış açılarında bile sert frenleme sırasında kendilerine olan güvenlerinin arttığı anlamına gelir.




IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.