KTM 790 Duke Hakkında Tüm Detaylar

22-05-2023 14:29
KTM 790 Duke Hakkında Tüm Detaylar

1 - MOTOR & EGZOZ





- Tork için tasarlanan bu sıvı soğutmalı 8 supaplı, DOHC ünite iki güç versiyonuyla satışa sunulacak. Avrupa'ya A2 konfigürasyonuna izin veren 95 Hp'lik bir versiyon sunulacak. Dünyanın geri kalanı için 8000 rpm'de 87 Nm üreten 105 Hp'lik bir versiyon mevcut olacak. Bu arada, gelişmiş bir ride-by-wire sistemi, düşük yakıt tüketimi ve emisyon rakamlarının yanı sıra mükemmel rafineliği de garanti ediyor.




- 8 supaplı DOHC silindir kapağı, ikiz zincir destekli eksantrik milleri ve silindir başına bir buji içerir. Ek olarak, KTM 790 DUKE'daki eksantrik milleri monte edilmiştir, bu da onları dövme eksantrik millerinden daha hafif hale getirir. DLC kaplamalı parmak takipçileri, çelik valfler ve hidrolik zincir gergisi silindir kapağı tertibatını tamamlar.


- Hiç kimse hoş olmayan titreşimlerden hoşlanmaz. Bu nedenle KTM 790 DUKE, en yumuşak güç dağıtımını ve minimum titreşimi sağlamak için ilki krank milinin önüne ve ikincisi silindir kapağına yerleştirilen iki dengeleyici mil kullanır.




- Nikasil kaplı alüminyum silindirler, bu 799 cc paralel ikizin kolsuz motor gövdesi tasarımının ayrılmaz bir parçasıdır. Bu açık katlı silindir yapısı optimum soğutma, gelişmiş üretim toleransları ve güvenilirlik sağlar.




- Üç piston segmanına sahip dövme pistonlar, DLC (Elmas Benzeri Kaplama) kaplı piston pimi ile birlikte daha hafif piston yapısına olanak sağlar. Bu da piston ağırlığını en aza indirerek dönen kütleleri azaltır, genel yol tutuşunu iyileştirir ve motorun devir sayısını en üst düzeye çıkarır.



- KTM 790 DUKE, daha düşük gövde kalınlığı ve daha az ağırlık sağlayan alüminyum yüksek basınçlı döküm olan yatay olarak bölünmüş krank gövdelerine sahiptir.


- Kaydırmalı debriyaj, sürücülerin sert yavaşlama veya vites küçültme sırasında arka tekerleği kilitlemeden ve debriyaj parmağı üzerinde hafif kalarak virajlara güvenle girmelerini sağlar.




- Motorda kompakt, yarı kuru bir karter sistemi kullanılmakta ve yağ aktif olarak krank kutusundan, debriyaj muhafazasından ve şanzımandan dışarı pompalanmaktadır. Bu, motor boyunca gereksiz yağ akışını önleyerek sürtünmeden kaynaklanan güç kaybını azaltır. Yağı soğutmak için motor, daha büyük LC8 motorlarda olduğu gibi bir yağ soğutucusu ile donatılmıştır.




- Elektronik enjeksiyon sisteminin gaz kelebeği valflerinin kablolarla kontrol edilmesi yerine, ride-by-wire elektronik sensörler yardımıyla gaz kelebeği büküm kavrama hareketlerini işler ve servo motorlar kullanarak gaz kelebeği valflerini buna göre etkinleştirir. Bununla birlikte, KTM 790 DUKE üzerindeki ride-by-wire sistemimiz ekstra bir yol kat ediyor: Sürücünün gaz komutlarını elektronik olarak mevcut sürüş durumu için en iyi gaz kelebeği valfi konumlarına çevirir. Boğulma, sarsılma ve istemsiz teker koymalar geçmişte kaldı. Bununla birlikte, istemsiz olanlar kolayca geleceğinize ait bir şey olabilir.




- Paslanmaz çelikten bir güzellik. Orta damper kütleyi merkezileştirir ve dramatik bir soundtrack çalan nispeten küçük bir susturucuya izin verir. Yüzlerce test tezgahı çalışması ve karmaşık simülasyonlar, bu egzoz sisteminin çekilebilir tork eğrisine ve mükemmel emisyon standartlarına kararlı bir şekilde katkıda bulunmasını sağlamıştır.




- Hava kutusu alt şasinin içine rahatça oturur ve hava girişi alt şasinin her iki tarafındadır, bu da motosikletin siz silahı kullanırken serin kalmasını sağlar.


2 - ŞASİ



- KTM 790 DUKE'un inanılmaz yol tutuş özellikleri, boru şeklindeki şasinin dinamik, yük taşıyan tasarımına dayanmaktadır. Mühendislerin aklında tek bir hedef vardı, o da şasiyi olabildiğince sert ve kompakt tutmaktı, bu da daha keskin dönüşlere ve daha büyük yatış açılarına olanak tanıyarak dönüşleri olağanüstü bir tepkiyle kesmesine izin veriyordu.




- Alt şasi alüminyum dökümdür ve hava kutusunu barındırır. Plastik kapaklar yok, ek braketler yok - karmaşıklığı ve ağırlığı azaltmak için her şey birbirine bağlı iki parça halinde dökülmüş. Alt şasideki üçgen şekiller, KTM'nin kafes alt şasilerinden esinlenilmiştir, çünkü bu güçlü ve basit bir yapı sağlar.




- Geliştirilmiş açık arka maşa titizlikle üretilmiştir ve mükemmel esneme özellikleri sunarken sertlik ve stabilite için optimize edilmiştir. Arka şok için doğrudan bir bağlantı kullanılarak karmaşıklık ve parçalar azaltılmıştır.




- KTM 790 DUKE, düşük basınçlı döküm işlemiyle üretilen son derece hafif alaşım jantlarla donatılmıştır. Hafif jantlar motosikletin genel olarak daha hafif olmasını sağlamakla kalmaz, aynı zamanda yaysız kütleleri ve eylemsizlik momentini de en aza indirerek yol tutuşu ve sürüş dinamikleri üzerinde olumlu bir etki yaratır.




- MAXXIS Supermaxx ST lastikleri, KTM 790 DUKE için özel olarak geliştirilmiştir. Özel bir bileşim sayesinde, lastikler hem ıslak hem de kuru koşullarda kavrayıcıdır, sportiflik ve günlük sürüş kabiliyeti arasında mükemmel bir denge kurarak sürücüye dengeli bir sürüş ve mükemmel lastik aşınması sunar.




- Özel olarak geliştirilen WP APEX süspansiyon, hem ön hem de arka tekerleklerle ilgilenir. Bu, KTM 790 DUKE'un yol tutuş özelliklerinde, genellikle yalnızca daha yüksek sınıflardaki motosikletlerde görülen eşit derecede etkileyici süspansiyon bileşeni kalitesi ve performansı ile çok önemlidir.




- WP Süspansiyon'un 43 mm açık kartuşlu baş aşağı ön amortisörü, bölünmüş fonksiyon teknolojisini kullanarak her türlü ön tekerlek artikülasyonuyla ilgilenir. Bu, sıkıştırma ve geri tepme sönümlemesinin ayrı amortisör ayaklarında gerçekleştiği ve amortisör davranışının daha iyi ayarlanmasına izin verdiği anlamına gelir. Amortisör yayları kademelidir, amortisör hareketi boyunca sorunsuz bir çalışma sağlar, ilk hareket için daha yumuşaktır ve dibe vurmayı önlemek için hareketin ilerleyen kısımlarında daha serttir.




- İşler hızlandığında arka tekerleğin hareket etmesini sağlayan, kademeli yay ve ön yük ayarına sahip yüksek kaliteli gaz destekli WP APEX arka amortisördür. Bu, KTM 790 DUKE'un sportif bir sürüş kalitesini korurken, uzun yolculuklar için yeterince rahat olduğu anlamına gelir.

- Bu güvenilir ve hassas WP direksiyon damperi, ön tekerleği engebeli asfalt üzerinde tavizsiz tutarken, sürücüye çubuklar aracılığıyla en üst düzeyde geri bildirim sağlamak için ayarlanmıştır. Virajın ortasında kötü bir yol parçası ortaya çıkana kadar orada olduğunu bile bilmeyeceksiniz.




- Dökme alüminyum üçlü kelepçe sertliği, çatalın esnekliğine uyacak şekilde ayarlanmıştır, bu da sportif kullanıma ve mükemmel geri bildirime katkıda bulunur. Üçlü kelepçelerin ve gidon kelepçelerinin akıllı mühendisliği, mükemmel sürüş pozisyonu için dört farklı gidon pozisyonunun mümkün olduğu anlamına gelir.




- KTM 790 DUKE'un ön tekerleğinde, radyal olarak monte edilmiş iki adet dört pistonlu sabit kaliper ve iki adet 300 mm disk ile maksimum yavaşlama sağlanır. El freni kolu ile gidon arasındaki mesafe, kolun her sürücünün kolayca ulaşabileceği şekilde ayarlanabilir. Ön fren, tek bir diski sıkıştıran tek pistonlu yüzer kalipere sahip arka tekerlekteki disk frenden etkili bir destek alır. Tüm bu durdurma gücü KTM'nin Viraj ABS'si tarafından desteklenir.




- 14,3 litre yakıt tüketen KTM 790 DUKE, kilometrelerce uzaktaki dağ geçitlerine saldırmaya hazırdır. Ve 4,4 l / 100 km yakıt tüketimine sahiptir.


3 - ERGONOMİ & KONFOR




- Konik alüminyum, 810 mm genişliğindeki gidon size tam kontrol sağlar. Üçlü kelepçe üzerinde 4 pozisyonda ayarlanabilir, ayrıca üç pozisyon daha döndürülebilir ve mükemmel sürüş pozisyonuna izin verir.




- Bir avuç ön freni kavramak veya debriyaja uzanmak, açıklığı ayarlanabilir kollarla ekstra kolay hale getirilmiştir.




- Alüminyumdan dökülen KTM 790 DUKE'a takılan ayak pedalları rahat bir sürüş pozisyonu sağlarken, etkileyici yatış açılarına olanak tanıyan maksimum yerden yükseklik yaratır. Herhangi bir ek parça olmadan ters (yarış) vites değiştirme mümkündür. Ayarlanabilir ayak pedalları, her şeyi yapmak isteyenler için bir KTM PowerParts seçeneği olarak da mevcuttur.




- Motorun 825 mm'lik boyuyla hem daha kısa hem de daha uzun boylu sürücüler, günlük kullanılabilirlikten ödün vermeden motosikletin keyfini tam gaz çıkarabilir. Sele kılıfı kavrayıcıdır ancak yine de sürücünün motosikletin etrafında kolayca hareket etmesine olanak tanır. Tekstil ve deri ile çalışacak ve çok çeşitli sürücülere ve sürüş stillerine hitap edecek şekilde geliştirilmiştir. Yan koltuk kılıfı da aynı malzemeyi kullanır ve keskin görünümü yolcu konforuyla birleştirir. İsteğe bağlı bir KTM PowerParts sele, sele yüksekliğini 805 mm'ye düşürebilir.


4 - ÜSTYAPI & GRAFİK




- Motoru çalıştırdığınızda, ekran çubukları renk değiştirerek sizi teşvik eder veya motorun hala soğuk olduğu konusunda sizi uyarır. Ekran ayrıca aydınlatmasını ortam ışığına otomatik olarak uyarlar ve isteğe bağlı TRACK MODE seçildiğinde daha da canlı hale gelir.




- Anında tanınan ve %100 DUKE olan KTM 790 DUKE, KTM 1290 SUPER DUKE R ile başlayan tasarım yönünü takip eden benzersiz bir LED far ve LED arka lambayla karanlığa dalıyor. Gündüz farları olarak işlev gören iki LED şeritle çevrili yüksek performanslı LED far, maksimum aydınlatma ve anında sokak itibarı sağlar.


5 - YAZILIM & ELEKTRONİK




- KTM 790 DUKE, KTM 1290 SUPER DUKE R ile karşılaştırılabilir bir elektronik paketi ile bu sınıftaki bir motosiklet için elektronik sürücü yardımcılarını başka bir seviyeye taşıdı. İşin sırrı, sürücü deneyimine minimum müdahale, yani tüm elektronik sihirbazlık doğal hissettiriyor, performansı ve güç dağıtımını iyileştiriyor ve en önemlisi güvenliği artırıyor.




- İçinizdeki dürtü sizi piste götürdüğünde, size TRACK MODE'u veriyoruz. KTM 790 DUKE'a isteğe bağlı bir ek olarak sunulan TRACK MODE, Çekiş Kontrolü kayma ayarlayıcısı, Tekerleğe binmeyi önleme modu, Kalkış Kontrolü ve 3 seviyeli Gaz Kelebeği Tepkisi varyasyonu gibi piste hazır çeşitli ayarların kilidini açar.




- Motosiklet Çekiş Kontrolü (MTC-Motorcycle Traction Control) biraz uzun bir kelime ama KTM 790 DUKE'un önemli bir parçası. MTC, motor çıkışını son derece yumuşak ve zar zor algılanabilir şekilde azaltan, yatış açısına duyarlı bir çekiş kontrol sistemidir. MTC müdahalesi, seçilen sürüş moduna bağlı olarak müdahale eder, MTC ayrıca arka tekerlekte çeşitli seviyelerde çekiş kaymasına izin verir. Ama hepsi bu kadar değil - Cesurlar, size kapatma düğmesini veriyoruz!




- KTM 790 DUKE, yarış türevi Quickshifter+ ile donatılabilir. Bu, vites değiştirmeyi hızlı olduğu kadar eğlenceli hale getirir, vites büyütme ve küçültme debriyaj kullanılmadan yapılır. Daha kısa vites değiştirme süreleri, daha fazla hassasiyet ve gelişmiş arka tekerlek çekişi ile faydaları da aynı derecede etkileyicidir.




- KTM 790 DUKE, isteğe bağlı bir ekstra olarak MSR (Motor Slip Regulation) ile donatılabilir. MSR, MTC'nin tersi yönde çalışır, bu da vites küçültme veya ani gaz kesme sırasında arka tekerleğin yanlışlıkla kilitlenme ihtimalinin olmadığı anlamına gelir. MSR tam çekişi korumanızı sağlar ve kaydırmalı debriyajı tamamlar ve özellikle düşük tutuş durumlarında etkilidir.




- SUPERMOTO MODU, hevesli ve deneyimli sürücülerin arka tekerleği kilitlemesine olanak tanır - bu, kararlı Supermoto sürüşü ve kasıtlı olarak gerçekleştirilen kaymalar için bir ön koşuldur. Bu, ön tekerlekte ABS işlevi korunurken arka tekerlekte ABS'nin devre dışı bırakıldığı anlamına gelir.




- Kapsamlı BOSCH MSC destek paketinin önemli bir bileşeni de yatmaya duyarlı viraj ABS'sidir. Özetle, bu, sürücülerin aşırı eğim açılarında bile sert frenleme sırasında daha fazla güvene sahip oldukları anlamına gelir.


- Sürücüler dört sürüş modu arasından seçim yapabilirler: Daha agresif sürüş için SPORT MODU, konforlu şehir içi sürüş için SOKAK MODU, işler biraz kayganlaştığında YAĞMUR MODU ve nihai saldırı modu - TRACK. Bu, KTM 790 DUKE pilotlarına tam güç çıkışı, çekiş kontrolünü azaltma, gazı yumuşatma, arka tekerlek maskaralıkları için anti-tekerleği kapatma yeteneği verir.



 








IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.