KTM 250 Adventure Hakkında Tüm Detaylar

07-04-2023 10:42
KTM 250 Adventure Hakkında Tüm Detaylar

1 - MOTOR & EGZOZ




- Son teknoloji ürünü, sıvı soğutmalı, tek silindirli, dört zamanlı 250 cc motor, KTM'nin heyecan verici ADVENTURE dünyasına adım atmanızı sağlar. Motor elektrikli marş ile donatılmıştır ve eğlenceli keşifler için pürüzsüz bir güç sağlar. İkiz üstten eksantrik milleri, dört supap ve elektronik yakıt enjeksiyonu, KTM 250 ADVENTURE'ın güç dağıtımının ayrılmaz bir parçasıdır ve bir dengeleyici mil ile birlikte en yüksek düzeyde pürüzsüzlük sağlar. Hafif ve kompakt yapısı, düz hava giriş kanallarını kolaylaştırarak havanın yanma odasına ve ötesinde gazın iki katalitik konvertöre akması için daha kısa bir mesafe sağlar. Hava ve gazların daha hızlı hareket etmesinin yanı sıra, motorun daha hızlı ısınmasını da sağlar. Ek olarak, iki katalitik konvertör ve yakıt deposu havalandırma sistemi (EVAP sistemi) emisyon değerlerini iyileştirir ve yakıt buharlarının çevreye salınmasını önleyerek KTM 250 ADVENTURE'ı son derece çevre dostu ve katı EU5 egzoz emisyon standartlarına uygun hale getirir.




- Kaygan debriyaj, güç tasarrufu sağlayan ve kaymalara yardımcı olan benzersiz bir özelliktir. Motor geri torku çok yükseldiğinde açılır, keskin frenleme veya yavaşlama sırasında rahatsız edici arka tekerlek takırdamasını önler ve kontrollü bir arka tekerlek kayması için tekerleğe sadece biraz frenleme sağlar. Ayrıca gaz kelebeği açıldığında debriyaj yaylarının kuvvetiyle kapanarak debriyajın küçük parmakla çekilmesine olanak tanır, bu da sürüş sırasında enerji tasarrufu sağlar.




- 72 mm delikli piston ekstra dayanıklılık için DLC kaplamalıdır. Piston 61,1 mm'lik bir strok gerçekleştirerek 248,77 ccm'lik bir yer değiştirme sağlar ve 12,5:1'lik bir sıkıştırma oranı üretir. Piston, açık güverte tasarımına sahip sürekli, düşük sürtünmeli, nikasil kaplı alüminyum ıslak burç kullanırken, taç yağ püskürtme nozülü ile soğutulur.




- Son teknoloji DOHC (Çift Egzantrik Mili) teknolojisi. KTM 250 ADVENTURE'ın silindir kapağındaki dört supap, dayanıklı parmak takipçileri aracılığıyla iki üstten eksantrik mili tarafından harekete geçirilir. Bu tasarım, başarılı KTM 1290 SUPER ADVENTURE dahil olmak üzere birçok offroad modelinin tercih ettiği performans çözümlerinden biridir. Sadece aşırı güvenilirliği ile tanınmakla kalmaz, aynı zamanda parmak kollarındaki ultra sert DLC kaplama sayesinde düşük sürtünme sunar - bu motoru yüksek RPM'de daha uzun süre zorlarken bile süper güvenilir kılan bir çözümdür.




- 250 ADVENTURE, DELL'ORTO 38 mm gaz kelebeği gövdesi ile birlikte BOSCH elektronik yakıt enjeksiyonu içeren modern bir motor yönetim sistemi ile donatılmıştır. Sistem mükemmel gaz tepkisi, mükemmel yakıt verimliliği ve düşük egzoz emisyonu sağlar.




- KTM 250 ADVENTURE, sağlam bir 6 vitesli sıralı şanzıman ile donatılmıştır. Vites oranları 250 cc motorun güç bandına mükemmel uyum sağlar ve ister akıcı sokak sürüşleri ister daha zorlu offroad kaçışları olsun, mükemmel vitesi sorunsuz bir şekilde seçmenize olanak tanır.




- KTM 250 ADVENTURE, A2 sürücü ehliyetinin tüm gereksinimlerini karşılar.



2 - ŞASİ




- KTM 450 RALLY'nin yarışlarda kendini kanıtlamış şasisine benzer şekilde, KTM 250 ADVENTURE ultra hafif ancak son derece dengeli bir kafes şasiye sahiptir. Denge ve kontrol edilebilirlik için tüm gereksinimleri aşar ve bu çevik maceracının bel kemiğidir. Esneklik ve sertliğin affedici dengesi, 1430 (+/-15,5 mm) dingil mesafesi ve 63,5 derecelik direksiyon baş açısı ile birleştiğinde, açıkça offroad odaklı bir düzene işaret eder. Bu aynı zamanda olağanüstü düz hat stabilitesinin ve hassas ve çevik direksiyon davranışının da temelidir.




- Çıkarılabilir, çelik kafes alt şasi ana şasiye 4 vidayla sabitlenmiştir. Kompakt ve hafif, ancak macera sürüşü sırasında beklenebilecek zorlu koşullarda pazarlık yaparken bir yolcu ve bagaj taşıyacak kadar güçlü olacak şekilde geliştirilmiştir.




- Pres döküm, açık kafes salınım kolu, KTM ADVENTURE serisinin imza öğesidir. Mükemmel esneklik özellikleri sunarken, hassas bir şekilde optimize edilmiş bir sertlikle üretilmiştir. Arka amortisör doğrudan salınım koluna bağlanarak karmaşıklığı ve parçaları azaltırken aynı zamanda sürücü için motosikletin davranış hissini geliştirir. Nispeten uzun salınım kolu, herhangi bir uygun arazi lastiği için yeterli alan sağlar.




- En zorlu arazilerde uzun yıllar boyunca geliştirilen KTM 250 ADVENTURE, daha fazla maceraya hazır olan harika bir yol tutuş paketi için WP'nin ünlü yarış deneyiminden yararlanır. Ön ve arkadaki WP APEX süspansiyon, şasi ile mükemmel bir şekilde birlikte çalışarak konfor, kontrol ve daha zorlu yollarda ilerlemek için açıklık sağlar.




- WP APEX 43 mm baş aşağı amortisör, bu sınıfta süspansiyon söz konusu olduğunda mutlak liderdir. Yüksek kaliteli malzemeler ve son teknoloji üretim süreci sayesinde WP APEX 43 mm çatal - 170 mm hareket mesafesi ile - olağanüstü tepki ve sönümleme özelliklerine sahiptir.




- Üçlü kıskaç, 63,5 derecelik direksiyon başı açısı için geliştirilmiştir. Gidonun yüksekliğini KTM PowerParts kataloğunda bulunan farklı montaj aparatları ile değiştirmek de mümkündür.




- Son teknoloji WP APEX amortisör, KTM 250 ADVENTURE'ın çevik şasisinde kendine yer bulur. 177 mm hareket mesafesi sağlar ve zorlu koşullarda uzun mesafeler kat etmek için idealdir. Ayarlanabilir yay ön yükü sayesinde, farklı yükler için ayarlanabilir ve tüm gün sürüş konforu ile tipik KTM performansı sağlar.




- Yeni 5 telli döküm jantlar, zorlu arazilerde daha sert macera sürücülerinin üstesinden gelebilecek kadar sağlam olacak şekilde özel olarak tasarlanmıştır. 19" ön tekerlek ve 17" arka tekerlek, sokakta mükemmel performans sağlarken, toprakta da yeterli kavrama ve kontrol sunar.




- 320 mm'lik büyük bir ön fren diskine ve 230 mm'lik bir arka diske sahip yüksek kaliteli BYBRE frenler, kontrol ve durdurma gücünün ideal karışımını sağlamak için radyal olarak monte edilmiş 4 pistonlu ön kaliper ve 1 pistonlu yüzer arka kaliper ile mükemmel şekilde çalışır. KTM'nin kanıtlanmış ABS sistemi tarafından daha da desteklenmektedir.




- Yakıt deposu, bu günlük maceraperestin tasarım ve mühendislik ustalığının merkezi bir unsurudur. Şekli, mükemmel kontrol sağlayan ve daha uzun boylu sürücülere bile uyan dar diz alanı ile mükemmel ergonomi sunar. Etkileyici bir 14,5 litre yakıt kapasitesine sahiptir ve olağanüstü yakıt ekonomisiyle birlikte, dolu bir depoyla 400 km'den fazla durmaksızın keşif yapmaya hazırdır.



3 - ÜSTYAPI & GRAFİK





- Mümkün olduğu kadar az ve gerektiği kadar. KTM 250 ADVENTURE, mükemmel ergonomi ve ralli motosikletlerinden ilham alan agresif bir görünüm sağlayan, kendine özgü KTM tarzı bir gövdeye sahiptir. Maceraya hazır olan karoseri, çizildikten sonra bile görünümünün taze görünmesini sağlamak için renkli olarak üretilmiştir. Tank spoyleri ve arka yan paneller, iyi kontrol sağlamak ve ayrıca seledeki aşınma ve yıpranmayı azaltmak için seleden biraz daha geniştir. Yakıt deposunun şekli, sürücüye hareket özgürlüğü ve en iyi kontrolü sunmak için optimize edilmiştir. Far maskesi, ince, hafif bir ön uç oluşturmak için KTM'nin ralli motosikleti neslinden tasarım ipuçları alarak mümkün olduğunca küçültüldü. Alçak ön çamurluk, iyi aerodinamiğe yardımcı olur ve yolda seyahat ederken püskürmeyi minimumda tutarken, sağlam bir motor koruması, asfalttan kire girerken motoru ve egzozu korur.


4 - YAZILIM & ELEKTRONİK 





- KTM, her koşulda eğlenceyi artırmak amacıyla her seviyedeki sürücü için daha fazla kontrol ve daha iyi performans sağlayan elektronik sürücü yardımcıları geliştirmektedir.





- Macera motosikleti, uzun mesafeler kat etmek ve bilinmeyene doğru yol almak demektir. Bu nedenle KTM 250 ADVENTURE, öngörülemeyen durumlarla başa çıkmak için offroad ABS modu gibi bir dizi sürücü yardımına sahiptir. Bu modda, ABS arka tekerlekte tamamen devre dışı bırakılır, ancak ön tekerlekte azaltılır, yani sürücüler arka tekerleği kilitleyebilir ve virajlarda arka ucu yönlendirmelerine izin verir. Ayrıca, aşırı ayarlanmış ön tekerlek frenlemesini veya çok fazla ön fren basıncının tersini önleyerek toprakta en iyi durdurma gücünü sağlar.



5 - ERGONOMİ & KONFOR






- Daha büyük hacimli KTM ADVENTURE makinelerde olduğu gibi, KTM 250 ADVENTURE'de de rahat bir sürüş pozisyonu ve maksimum kontrol sağlayan yüksek kaliteli, konik çelik gidon bulunmaktadır.





- İki parçalı sele, 858 mm'lik erişilebilir sele yüksekliğiyle uzun sürüşlerde konfor ve kontrol için konumlandırılmıştır. Sürücü koltuğu ön tarafta daha dardır ve yere ulaşmayı daha da kolaylaştırır. Koltuk kılıfı, test edilmiş bir kavrama ve kolay hareket karışımı sağlarken, köpük sürüşün rahat kalmasını sağlar - daha fazla sürmeye devam etmek için motivasyon. Hava kutusuna ve küçük bir saklama bölmesine erişim için sele kolayca çıkarılabilir.





- Geniş ve sağlam ayak mandalları doğrudan offroad modellerinden gelmektedir. Ayakta veya oturarak, cadde veya offroad botları için tüm gün sürüş için geliştirilmiştir. Sokakta sürüş sırasında daha fazla konfor sağlayan ve alışılmışın dışına çıkarken daha fazla kavrama için kolayca çıkarılabilen kauçuk eklere sahiptirler.





- KTM 250 ADVENTURE'ın ön camı etkili bir deflektördür. Sürücünün motosikletin etrafında serbestçe hareket etmesini sağlayan bir profile sahiptir ve kirle kaplı olsa bile doğrudan motosikletin önünde engelsiz bir görüş sunar. Ayrıca sürücünün boyutuna veya ihtiyaçlarına uyacak şekilde daha alçak veya daha yüksek bir konuma monte edilebilir. KTM PowerParts kataloğundan farklı uzunluklarda iki ön cam sipariş edilebilir.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.