KTM 1290 Super Duke GT Hakkında Tüm Detaylar

KTM 1290 Super Duke GT Hakkında Tüm Detaylar

1 - MOTOR & EGZOZ





- KTM 1290 SUPER DUKE GT'nin BEAST türevi LC8 V-Twin güç ünitesi, egemen görünümüne mükemmel bir şekilde uyuyor. Artık EURO5 derecesine sahip olan bu 175 hp, 141 Nm'lik güç, bir sahil yolu cruiser'ı olduğu kadar bir superbike avcısıdır.  Titanyum giriş valfleri gibi en kaliteli bileşenlerin benzersiz bir karışımı da genel güvenilirlik sağlamak ve 15.000 km'lik servis aralıklarına izin vermek için bir araya getirilmiştir. Bu çok fazla tur demek!





- 1301 cc 75° V-twin'in olağanüstü performansında ve yumuşak tepkisinde kesinlikle kilit bir unsur, ünitenin son teknoloji ürünü dört valfli silindir kapaklarıdır. Bunlar çift tapalı ateşleme, akış optimizasyonlu portlar, hafif titanyum supaplar ve rezonatör odalarını bir araya getirerek şehirdeki en yumuşak ikiz motorun ortaya çıkmasını sağlıyor.





- KTM 1290 SUPER DUKE GT'nin motorunun tepkiselliği ve serbest devirli yapısı, krank milinin düşük ileri geri hareket ağırlığı sayesindedir.





- KTM 1290 SUPER DUKE GT'nin pistonlarını oluştururken Formula 1 teknolojisinden yararlandık. Dövme piston yapısı, son derece kısa ve hafif tasarıma rağmen yüksek bir yükleme kapasitesi sağlar. Ayrıca, piston etekleri son teknoloji ürünü, sert anodize kaplamaya sahiptir. Bu sadece sürtünmeyi azaltmakla kalmaz, aynı zamanda özellikle dayanıklıdır ve sonuç olarak dayanıklılık üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir.





- Çift bujili ateşleme sistemi, her silindir kapağındaki iki farklı boyuttaki bujiyi birbirinden bağımsız olarak kontrol eder, böylece her zaman daha verimli yanma ve daha yumuşak, optimum kontrollü bir yanma sırası elde edilir. Sonuç: daha fazla güç, daha iyi kontrol, daha düşük yakıt tüketimi ve daha düşük emisyon.





- KTM 1290 SUPER DUKE GT'deki Ride-by-Wire sistemi ekstra bir yol kat ediyor. Gaz kelebeği komutlarını elektronik olarak mevcut sürüş durumu için optimum gaz kelebeği valfi konumlarına çevirerek, elektronik sensörler yardımıyla gaz kelebeği bükme kavrama hareketlerini işler ve servo motorları kullanarak gaz kelebeği valflerini buna göre etkinleştirir. Bu, daha yumuşak gaz tepkisi anlamına gelir ve düşük devirde sarsılma ve istemsiz teker koyma olasılığını azaltır.





- İki kişi seyahat ederken, isteyeceğiniz son şey sarsıntılı bir gaz kelebeğidir. KTM, EFI eşlemesini, düz yatak ve zamanlama ile birlikte, düşük gücü daha az titreşim ve daha az motor gürültüsü ile yola aktarmak için çalışmıştır.





- Kaydırmalı debriyaj sadece motor geri torku çok yükseldiğinde açılmakla kalmaz, aynı zamanda gazı açtığınızda da yardımcı olur. İlki, ani frenleme veya yavaşlama sırasında arka tekerleğin dengesinin bozulmasını önler; ikincisi ise vites değiştirmek için gereken el kuvvetini azaltarak debriyajın tek bir tetik mutlu parmakla kontrol edilmesini sağlar.





- KTM 1290 SUPER DUKE GT'nin egzoz sistemi tamamen paslanmaz çelikten yapılmıştır ve EURO5 homologasyonuna sahiptir. Yüzlerce test tezgahı çalışması ve karmaşık simülasyonlar, bir egzoz klapesi kullanan egzoz sisteminin, güçlü çift silindirin son derece yumuşak tork eğrisine ve mükemmel emisyon değerlerine kararlı bir şekilde katkıda bulunmasını sağlamıştır. Peki sesten bahsetmiş miydik? Düşük devirlerde fısıldarken, yüksek notalara ulaştığınızda nefesinizi kesecek.



2 - ŞASİ






- İpucu adında. KTM 1290 SUPER DUKE GT, hızlı ve konforlu bir şekilde yol almak için üretilmiştir. Rafine ergonomisi, elektronik olarak ayarlanabilen süspansiyonu ve etkileyici depo aralığı sayesinde KTM 1290 SUPER DUKE GT mükemmel bir seyahat arkadaşıdır.





- Bir yolcunun yanı sıra tam yüklü çantaları da destekleyecek şekilde tasarlanan KTM 1290 SUPER DUKE GT'nin alt gövdesi, bir dizi önemli hyper-touring kutusunu işaretliyor.



- KTM 1290 SUPER DUKE GT'nin tek taraflı salıncak kolu sadece sınıfının en hafifi olmakla kalmayıp aynı zamanda titizlikle üretilmiş ve cömertçe boyutlandırılmıştır - bu da ruhlu uzun mesafe seyahatine güven verici bir selamdır.




- Yenilikçi yarı aktif süspansiyon, KTM 1290 SUPER DUKE GT'de konfor, güvenlik ve ayarlanabilirlik sunar. Bu, sürücünün bir düğmeye basarak süspansiyon ayarlarını kolayca yapmasına olanak tanır ve gelişmiş sensör sihirbazlığı ayrıntılarla ilgilenir. Beklenen "Konfor", "Sokak" ve "Spor" ayarlarının yanı sıra sürücü, SCU'nun (Süspansiyon Kontrol Ünitesi) sönümleme, yük ve anti-dalma oranlarını gerçek zamanlı olarak uyarlamasıyla ekstra yolcu ağırlığını da hesaba katabilir. Ayrıca, her koşulda optimum süspansiyon performansı sağlamak için bir dizi süspansiyon strok sensörü ve ivmeölçer tarafından sağlanan bilgileri kullanarak sürücünün konumunu izler.



- Yeterince uzun süredir yoldaysanız, neredeyse kesinlikle bozuk bir asfalt parçasıyla karşılaşırsınız. KTM 1290 SUPER DUKE GT'ye standart olarak takılan güvenilir ve hassas WP direksiyon amortisörü sayesinde, çubuklardan gelen rahatsız edici geri tepme önemli ölçüde azaltılmıştır.





- Tamamen yeni CAD tasarımı 5 kollu jantlar KTM 1290 SUPER DUKE GT'yi süslüyor, sadece harika görünmekle kalmıyor, aynı zamanda yaklaşık 1 kg ağırlık tasarrufu sağlıyor.

- KTM 1290 SUPER DUKE GT, KTM gereksinimlerine göre özel olarak geliştirilen yepyeni Continental ContiSportAttack4 lastiklerle donatılmıştır. Bu, büyük GT'nin tüm yol koşullarında tıpkı bir Grand Touring motosikletinin yapması gerektiği gibi durması, dönmesi ve kavraması anlamına gelir.





- Yüzer 320 mm diskleri kavrayan iki adet radyal olarak monte edilmiş dört pistonlu Monoblok kaliper ile ön tekerlekte yeterli yavaşlama sağlanır. El freni kolu ile gidon arasındaki mesafe, kolun her sürücü için her zaman kolay erişilebilir olması için ayarlanabilir. Ön fren, 240 mm çapında bir diske ve iki pistonlu bir kalipere sahip olan arka tekerlekteki disk frenden etkili bir destek alır. Sportif olarak ayarlanmış kilitlenme önleyici fren sistemi sayesinde frenlerin muazzam potansiyelinden sonuna kadar yararlanılabilir. ABS'nin, tatildeyken kesinlikle geri gitmek istediğiniz zamanlar için bir supermoto modu bile vardır.





- 23 litrelik uzun menzilli yakıt deposu, 1290 v-twin motorun düşük yakıt tüketimiyle birlikte, yakıt istasyonunu umursamadan yüzlerce kilometrelik heyecan verici sürüşü kolayca sağlar; ıssız bölgelerde turlamak için önemli bir avantaj. Yakıt deposu ayrıca sürücünün alt gövdesini rüzgardan ve hava koşullarından koruyarak kilometrelerce daha fazla konfor sağlar.



3 - ERGONOMİ & KONFOR






- KTM 1290 SUPER ADVENTURE S'ten alınan yepyeni tam renkli 7" TFT gösterge paneli, KTM 1290 SUPER DUKE GT'nin gösterge panelini farklı bir alana taşıyor. Turn-by-turn Plus navigasyondan özel PERFORMANS MODU'na kadar bir dizi özellik içeren ekran düzeni, bilgi, performans ve stil arasında nihai dengeyi bulur.





- KTM 1290 SUPER DUKE GT'nin tartışmasız en önemli bileşeni olan gidonlar, sürücüye küçük direksiyon girişlerinden süspansiyon ve sürüş modlarını tek bir düğmeye basarak ayarlamaya kadar tam kontrol sağlar. Gidonların kendisi bile 22 mm'den fazla hareket ve dört konum ile çoklu ayarlanabilir. Ancak en iyisi, KTM 1290 SUPER DUKE GT standart olarak ısıtmalı tutamaklarla donatılmıştır.




- Tamamen yeni anahtar donanımı, KTM 1290 SUPER DUKE GT'nin etkileyici TFT işlevselliğinde gezinmenin zahmetsiz olduğu anlamına geliyor. GT'deki yeni anahtar donanımında çok sayıda test ve geliştirme yapıldı ve sürücülerin kürekler aracılığıyla MTC kayma ayarlarından çeşitli menülere ve widget'lara erişmeye kadar her şeyi ayarlamasını kolaylaştırdı.





- KTM 1290 SUPER DUKE GT ısıtmalı elciklerle donatılmıştır.





- Sürücüler, çeşitli bot boyutlarına uyum sağlamak veya sadece mükemmel vites değiştirme veya frenleme tercihlerini bulmak için fren ve vites kolu için üç konum seçebilirler.





- Benzersiz ön cam tasarımı sürücüye hava koşullarına karşı maksimum koruma sağlar ve hızda rüzgar gürültüsünü azaltır. Geliştirilmiş ön cam ayarlayıcısı da sürücüye bir elini gazda tutarken 9 pozisyonda ayarlama imkanı sunar.



4 - ÜSTYAPI & GRAFİK






- Sakın aldanmayın - tüm bu touring bileşenlerinin altında saklanan bir CANAVAR var. Konfor, hız ve uzun mesafeli seyahatler için üretilen GT, sadece GT'ye özel grafikler ve boya paketi ile tamamlanmış olup, %100 adaşına sadıktır.





- KTM PowerParts olarak sunulan hard case panniers, motosikletin sportif görünümünü ve benzersiz stilini korurken, motosikletin entegre montaj sistemine kolayca takılabilir. Çantaları anında çıkarın ve anında belalı olun.



5 - YAZILIM & ELEKTRONİK






- KTM 1290 SUPER DUKE GT'de sürücünün GT'nin tüm potansiyelini keşfetmesini sağlayan bir dizi gelişmiş elektronik donanım bulunmaktadır.





- MTC (Motorcylce Traction Control - Motosiklet Çekiş Kontrolü) yatış açısına duyarlı çekiş kontrol sistemi, arka tekerleğin dönüş hızının sürüş durumuyla orantısız olması halinde derhal tepki verir. Birkaç milisaniye içinde MTC, sistem kaymayı seçilen sürüş modu ve mevcut yatış açısı için optimum oranlara indirene kadar gaz kelebeği valflerine son derece yumuşak, zor algılanan bir müdahale ile motor çıkışını azaltır. Seçilen sürüş moduna bağlı olarak, MTC çekiş kontrolü arka tekerlekte farklı seviyelerde çekiş kaymasına izin verir. "Sokak modunda" "Yağmur modundan" biraz daha fazla, "Spor modunda" ise virajlardan çıkarken hafif güç kaymalarına izin verilir. Tüm bunlar, sürücünün yola ve diğer yol kullanıcılarına konsantre olabileceği anlamına gelir - maksimum performans ve üstün sürüş keyfi için garanti, aynı zamanda aktif güvenliğe belirleyici bir katkı. KTM 1290 SUPER DUKE GT'nin nefes kesici itiş gücünün tadını herhangi bir elektronik yardım olmadan çıkarmak isteyen özellikle hırslı sürücüler için çekiş kontrolü de kapatılabilir.





- Güvenli yavaşlamada son nokta. Kapsamlı BOSCH MSC destek paketinin bir bileşeni de yatış açısına duyarlı viraj ABS'sidir. Yüksek kaliteli 9ME modülatörüne dayanan bu sistem, kombine ön ve arka tekerlek frenleme ve yıldırım hızında, verimli basınç modülasyonu yeteneklerini yüksek kaliteli BREMBO donanımı ile birleştirerek piyasadaki en gelişmiş fren sistemini oluşturur - hiç kimse aşırı eğim açılarında bile daha kademeli veya güvenli fren yapamaz.





- Opsiyonel PERFORMANS MODU, KTM 1290 SUPER DUKE GT'yi canavar gibi bir tourer'dan apeks katili bir füzeye dönüştürerek sürücülerin çekiş kontrolünden ve gaz tepkisinden müdahale seviyesini ayarlamasına, tekerleğe karşı korumayı kapatmasına ve kalkış kontrolünü ayarlamasına olanak tanır.





- GT hala DUKE ailesinin bir parçasıdır. Bunu akılda tutarak, hevesli sürücülerin ABS ön tekerlekte aktif kalırken arka tekerleği kilitlemesine olanak tanıyan "Supermoto modunu" taşıdık - arka tekerlek zevkle çığlık atarken kararlı virajlar için bir ön koşul.





- Opsiyonel olarak sunulan MSR (Motor Slip Regulation - Motor Kayma Düzenlemesi), MTC'nin tersi yönde çalışır. Hızlı vites küçültme veya ani gaz kesme nedeniyle motor sürükleme torku çok yüksekse, telle sürüş arka tekerleğin sürüklenmesini önlemek için gazı tam olarak gerektiği kadar açar. KTM'de önce güvenlik, ancak onunla birlikte gelen keyif her zaman çok yakın bir ikinci sıradadır.





- KTM 1290 SUPER DUKE GT, yakıt deposuna entegre edilmiş LED viraj ışıklarına sahiptir. Yakıt deposunun sol ve sağ tarafındaki viraj ışıkları, MSC sisteminin yatış açısı sensörünü kullanan üç LED segmentinden oluşur. Yalpalama açısına bağlı olarak, KTM viraj lambası üç segmentin tamamını kullanabilir ve sürücüye her zaman nereye gittiğini mükemmel bir şekilde görmesini sağlar. Viraj lambalarına entegre edilen LED göstergeler, benzersiz ve ayrıcalıklı bir görünüm sağlar. Böyle bir motosiklette bunu hak ediyor.





- İsteğe bağlı HHC (Hill Hold Control) motosikletin yanlışlıkla geriye doğru kaymasını önler. HHC, 1290 Super Duke GT'nin bir yokuşta ve durma noktasında olup olmadığını tespit eder. Sürücü freni bıraktıktan sonra, işlev motosiklet ileri doğru hareket edene kadar frenleri otomatik olarak basılı tutar. Sürücü daha sonra geriye doğru yuvarlanmadan yola çıkabilir ve sorunsuz bir başlangıç sağlar.





- Adından da anlaşılacağı gibi TPMS lastik basıncını izler ve TFT ekranda mevcut basınçları görmenizi sağlar. Örneğin lastik hasarı nedeniyle ani basınç kaybı durumunda, gösterge panelinde bir uyarı sürücüyü uyarır.





- Opsiyonel olarak sunulan yarış türevi Quickshifter+, debriyaj kullanmadan yukarı ve aşağı vites değiştirmeye olanak tanır. Sürüşünüzü okur ve yanıt verir, böylece vites değiştirme eylemi sizin kadar hızlıdır.





- KTM 1290 SUPER DUKE GT'nin standart hız sabitleyici ile uzun otoyol yolculukları daha da kolaylaşır. Gidonun sol tarafındaki düğmeler ve TFT gösterge panelindeki bir ekran, sürücünün istenen hızı sezgisel olarak ayarlamasına ve değiştirmesine olanak tanır, böylece eğlenceli kısımlara boşa harcayacak enerjiyle varırsınız.





- Bunu siz istediniz - işte burada. KTM tarihinde ilk kez, 1290 SUPER DUKE GT doğrudan TFT gösterge paneli üzerinden navigasyon ile gelişmiş etkileşim sunacak. TBT+, sürücülerin hareket halindeyken GPS erişimine izin verecek, 10 adede kadar favori varış noktasına izin verecek, belirlenen son 10 varış noktasını takip edecek ve hatta planlanan rotanızdaki bir ara noktayı atlayacaktır.





- 10 saniyelik hareketten ve 150 metrelik sürüş mesafesinden sonra dönüş sinyali otomatik olarak duracaktır. Bir kavşakta daha uzun beklemeler sırasında tekrar basılırsa, tekrar sıfırdan sayar. Dönüş sinyallerini sıfırlamayı unutmak artık imkansız olduğundan, güvenlik açısından büyük bir gelişme.


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.