KTM 1290 Super Duke R Hakkında Tüm Detaylar

18-05-2023 17:50
KTM 1290 Super Duke R Hakkında Tüm Detaylar

1 - MOTOR & EGZOZ





- Bozulmadıysa, tamir etmeyin. Ama elbette daha da mükemmelleştirin! 180 hp ve 140 Nm güç üreten 1301 cc LC8, V-Twin hassas ama etkili bir AR-GE sürecinden geçmiştir. Daha hafif olacak şekilde optimize edilen ancak torklu karakterini koruyan bu güç merkezi, V-twin evriminin ölçütüdür. Ve genel yapısına katkıda bulunan motor ve şasesi ile - kelimenin tam anlamıyla CANAVARI bir arada tutan parçadır.

- Daha ince motor gövdesi yanı sıra revize edilmiş su ve yağ soğutucu kısımları sayesinde 0,8 kg ağırlık tasarrufu sağlanmıştır. Yağ dağıtımı da hafif bir alüminyum yağ hattı ile iyileştirilerek çift cidarlı bir sisteme olan ihtiyaç ortadan kaldırılmıştır. Ayrıca, motor taşıyıcı braketi ve bağlantı yuvası motor kasasına entegre edilerek daha güçlü bir bağlantı sağlanmıştır. Bu aynı zamanda gelişmiş denge ve kalkış için 5 mm daha yüksek bir tek taraflı arka maşa tercihi ile sonuçlanmıştır. 




- Üstten beslemeli enjektörler ve 56 mm gaz kelebeği gövdeleri, yüksek devirlerde gelişmiş bir hava-yakıt karışımı sağlar. Bu da devir aralığı boyunca daha fazla tork ve daha iyi yakıt ekonomisi sağlar.



- Büyük farklar yaratmak için her zaman büyük değişikliklere ihtiyacınız yoktur. Aslında, PANKL şanzıman söz konusu olduğunda, daha hızlı vites değiştirme süreleri, daha kısa vites değiştirme hareketi ve daha hafif kol modülasyonu ile sonuçlanan birkaç küçük değişiklik yaptık. Daha yumuşak vites değiştirme işlemi ayrıca geliştirilmiş bir yivli mil ve vites çatallarındaki bronz bakır kaplama sayesinde gerçekleşiyor. Tüm bunlar neden yapıldı? Oldukça basit - daha hızlı vites değiştirme süreleri daha hızlı hızlanmaya eşittir.




- Yakıtın verimli bir şekilde yakılması söz konusu olduğunda, iki kıvılcım bir kıvılcımdan daha iyidir. Çift kıvılcımlı ateşleme sistemi daha güçlü ateşleme bobinleri ve her silindir kapağında iki buji kullanır. Bu, daha fazla güç, daha iyi kontrol, daha düşük yakıt tüketimi ve daha düşük emisyon ile sonuçlanan optimize edilmiş bir ateşleme sırası sağlar.




- Bir CANAVAR gibi performans göstermek için KTM 1290 SUPER DUKE R'ın bir CANAVAR gibi nefes alması gerekir. Yeni far maskesine yerleştirilen yepyeni bir ram hava girişi sayesinde, bu yırtılma düzeneği havayı yanma odalarına zorlayarak akışı en üst düzeye çıkarır. Bu da düşük hava basıncı olasılığını azaltır ve yakıt yanma oranını artırır. Yeni tasarlanmış ve erişimi kolay bir hava filtresi kutusunun eklenmesi de kolay servis sağlar.




- Krom nitrür PVD kaplamalı, son teknoloji ürünü, işlenmiş titanyum giriş supapları - kulağa ne kadar etkileyici geliyor değil mi? Bunlar düz bir tasarıma sahiptir ve çelik giriş supaplarından 19 gram daha hafiftir. KTM 1290 SUPER DUKE R'daki daha küçük yanma odasıyla birleştirildiğinde, 13,6:1'lik bir sıkıştırma oranı ve sonuç olarak daha fazla güç sunar.




- Silindir kapaklarındaki rezonatör odacıkları sayesinde, düşük ve orta devirlerde tork çıkışını artırmak için tasarlanan KTM 1290 SUPER DUKE R güç aktarma organları daha sorunsuz çalışır, daha az yakıt tüketir ve CO² emisyonlarını yaklaşık %10 oranında azaltır.




- Basınçla yağlanan PASC kaymalı debriyaj, hızlanma sırasında debriyaj modülasyonunun çok hafif olmasını sağlarken, asıl etkileyici olan yavaşlama sırasında sergilediği tutumdur. Hızdan agresif bir şekilde vites küçültme sırasında motor aşırı geri torkla karşılaştığında, debriyaj arka tekerleğin kilitlenmesini önlemek için açılır ve sürücüye virajda tam kontrol ve mükemmel giriş hızı sağlar.




- KTM 1290 SUPER DUKE R'deki Ride-by-Wire ekstra bir yol kat ediyor. Sürücünün gaz kelebeği komutlarını elektronik olarak mevcut sürüş durumu için en iyi gaz kelebeği valfi konumlarına çevirir. Boğulma, sarsılma ve istemsiz teker koymalar geçmişte kaldı. Bununla birlikte, istemsiz olanlar kolayca geleceğinize ait bir şey olabilir.




- Motor içerisinde pistonların hareketi için patlama olması ve dolayısıyla krank üzerine güç üretiminde, daha hafif olan daha hızlıdır. Ancak tamamen naked bir CANAVAR ile çalışırken, yağları kesecek yerleri bulmak genellikle bir meydan okumadır. Yeni bir su pompası ve daha hafif bir debriyaj kapağı ile birlikte önemli bir toplam ağırlık tasarrufu sağlayan krank karterleri marjinal olarak daha ince hale getirilerek ağırlık azaltılmıştır.



- Formula1'den ilham alan dövme piston teknolojisi, son derece kısa ve hafif tasarıma rağmen yük kapasitesinin sınırlarını zorlayabileceğimiz anlamına gelir. Bu da ileri geri hareket ağırlığının en aza indirilmesini ve tepkiselliğin en üst düzeye çıkarılmasını sağlıyor. Piston etekleri ayrıca sürtünmeyi en aza indiren ve motorun serbest devirli doğasına katkıda bulunan son teknoloji ürünü sert anodize kaplamaya sahiptir. Dahası, bu parçaların dayanıklı olması zaten etkileyici olan motor ömrüne uzun yıllar ekler.




- Bu CANAVAR kükrüyor! Başlıklardaki 60 mm'ye kadar drenaj borusu benzeri boyutlar gaz akışını optimize ederken, 2 katalitik konvertör V-twin motor notasından veya beygir gücünden ödün vermeden emisyonları kontrol eder.




- Bir CANAVAR gibi performans göstermek için KTM 1290 SUPER DUKE R'ın bir CANAVAR gibi nefes alması gerekir. Far maskesine yerleştirilmiş bir ram hava girişi sayesinde, bu yırtık horultu düzenlemesi havayı yanma odalarına zorlayarak akışı en üst düzeye çıkarır. Bu da düşük hava basıncı olasılığını azaltır ve yakıt yanma oranını artırır. Yeni tasarlanmış ve erişimi kolay bir hava filtresi kutusunun eklenmesi de kolay servis sağlar.



2 - ŞASİ



- Motosikletin şasesi, yapılan AR-GE çalışmaları sonucunda 1290 SUPER DUKE R'ın önceki modeline nazaran 3 kat daha dayanıklı hale getirilmiştir. Aynı zamanda güven uyandıran bir sürüş pozisyonu sağlar ve sonuçta daha hızlı bir sürüşe dönüşür. Bu, şasiden ve ön lastikten gelen geri bildirimin en üst düzeye çıkarılmasıyla elde edilir. Kadroda ayrıca daha ince duvarlara sahip daha kalın çaplı borular kullanılmıştır ve bu da motosikletteki önceki modele kıyasla 2 kg tasarruf sağlar.




- Bu BEAST'in kuyruğu söz konusu olduğunda çoklu el becerisi oyunun adıdır. Hafif kompozit alt şasi, ağırlıktan tasarruf etmek ve işlevselliği artırmak için bir dizi işlevi bir araya getirir. Yolcu koltuğu, plaka tutucu ve arka lambalar, ek braket veya ek parça gerektirmeden doğrudan alt şasi yapısına cıvatalanır.



- Daha fazla his ve çekiş için, tek taraflı arka maşanın salınım pivot noktası, gücü düşürürken daha fazla kontrol için ön dişliye göre 5 mm daha yükseğe konumlandırılmıştır. Motorun şasi içinde yeniden konumlandırılmasıyla birlikte daha dik bir salınım kolu açısı elde edilmiş ve önceki nesle kıyasla kalkış kontrolü artırılmıştır.




- THE BEAST üzerindeki süspansiyon elemanlarını, gücü mümkün olan en iyi şekilde yere aktarmak için çalışan kaslar olarak düşünün. Aracın yol tutuşunu, ayarlanabilirliğini ve performansını iyileştirmek için her bileşen düşünülmüştür.




- Hafif, tamamen ayarlanabilir WP APEX amortisörler, bölünmüş işlevli sıkıştırma ve geri tepme ayarlarına sahiptir. Böylelikle sürücüler süspansiyondan hissedilecek tepkimeler için ince ayar yapabilir veya yolda uzun saatler boyunca mükemmel sürüş konforuna ulaşabilir. 




- Daha fazla ağırlık tasarrufu için 32 mm mesnete sahip hafif, dövme alüminyum yapısı üç noktandan direksiyon kolonuyla birleştirilmiştir. 




- Daha fazla ağırlık tasarrufu için 32 mm ofsete sahip hafif, dövme alüminyum üçlü kelepçeler alüminyum direksiyon kolonuyla eşleştirilmiştir. Bu, esasen gidonu tutan somunu ön uca bağlayan parçadır.



- Kaldıraç gücü sayesinde, arkadaki bağlantı engebeli yolları yumuşatmaya yardımcı olurken, tam atak pist hareketinin tavizsiz kalmasını sağlar. Kademeli sönümleme özelliği de optimize edilmiş sönümleme ve dibe vurma direnci sağlar.




- Bu jantlar sadece bir tasarımcının kaleminden çıkmadı - güç ve hafiflik açısından en iyi şekli belirleyen sofistike bir CAD sisteminin ürünüdür. Bunun anlamı, bu jantların en ince ayrıntısına kadar tasarlandığı, eskisinden daha hafif olduğu ve harika göründüğüdür.




- BRIDGESTONE S22 lastikleri - önde 120/70/17 ve arkada 200/55/17 - KTM 1290 SUPER DUKE R için özel olarak geliştirilmiştir. İnce partiküllü silika bileşimine sahip olan bu lastikler, ıslak hava koşullarında çok daha iyi yol tutuşu sunarak yolda olağanüstü özellikler sağlarken pistte de olağanüstü yol tutuşu sağlar.




- THE BEAST'in hakimiyeti, önde 320 mm yüzer diskleri sıkıştıran 4 pistonlu BREMBO Stylema monoblok kaliperler ve arkada 240 mm'lik bir diski ısıran çift pistonlu yüzer kaliper sayesinde gelir.


3 - ERGONOMİ & KONFOR


- Ayarlanabilir 760 mm genişliğindeki gidon ile en uygun oturma pozisyonunu bulmak kolaylaşır. Sürücüler için ayarlanabilir süspansiyonlar sayesinde virajda yatmayı kolaylaştırır ve düz yolda yol tutuşu için önemlidir.



- KTM 1290 SUPER DUKE R, çok işlevli sezgisel bir TFT gösterge paneline sahiptir. Buna erişmek için, tesadüfen tüm doğru düğmelere basan sağlam, dokunsal motosiklet kumanda paneli geliştirilmiştir. Sürücüler, TRACK MODU'ndayken kumanda üzerindeki tuşlar aracılığıyla tekerlek kaymasını kolayca ayarlayabilir veya tercih ettikleri özelliklere veya ayarlara hızlı erişim için iki programlanabilir anahtar ayarlayabilir.




- Hidrolik fren ve debriyaj kolları tek parmakla kolay kullanım sağlarken, tam erişim ayarlanabilirliği en zor ulaşılan sürücülerin bile kolayca kavrayabilmesini sağlar.




- THE BEAST'in performans özelliklerinden şüphe yok. Ancak bu, sürücülerin uzun mesafe konforundan ödün vermesi gerektiği anlamına da gelmez. KTM 1290 SUPER DUKE R pistte evinde gibi olsa da, öncelikle naked bir sokak motosikletidir. Bu, yolcu konforunun kapsamlı bir şekilde düşünüldüğü ve gerçek dünyada 2 kişilik sürüşe izin verecek şekilde tasarlandığı anlamına gelir.




- Yolda rahatlık sağlayan ayak pedallarının akıllı konumlandırılması sayesinde büyük yatış açıları standart olarak gelir. Bununla birlikte, daha agresif bir duruş için pedalları daha yükseğe ve daha geriye kaldıran iki konumla daha fazla iyileştirme de mümkündür. Ve beklenebileceği gibi, vites değiştirme düzeni, tam BEAST MODE pist saldırıları için 5 aşağı, 1 yukarı düzenine kolayca tersine çevrilebilir. Vites ve fren kolları da tamamen ayarlanabilir.


4 - ÜSTYAPI & GRAFİK




- Neredeyse peygamberdevesine benzeyen LED far, ram hava girişi olarak iki katına çıkar; hava, ışıklar arasında kanalize edilerek onları serin tutar ve doğrudan hava kutusuna yönlendirilerek daha verimli bir yanma sağlar. Harika görünmenin yanı sıra, çift işlevsellik daha temiz, daha kompakt hatlar ve daha az toplam ağırlık ile sonuçlandı.




- Hafif bir kompozit alt şasi sayesinde yolcu koltuğu, plaka tutucu ve arka lambalar, kuyrukta küçük bir acı bırakan düzgün bir arka uca sorunsuz bir şekilde dahil edilebilir.




- Çelikten üretilen 16 litrelik yakıt deposu, THE BEAST'in gövde yapısını güçlendirmek için üretilmiştir. Ayrıca, yeni şekli ve açısı sürücüyü sokakta ve pistte destekleyecek şekilde tasarlanmıştır.




- Bu motosikletin yoldaki en acımasız motosiklet olduğuna şüphe yok. KTM 1290 SUPER DUKE R'ın güçlü kıvrımlarını mükemmel bir şekilde ortaya çıkaran kontrast renkler, tonlar ve dokular kullanılırken, imza niteliğindeki 'R' grafiklerinin yerinde kalmasını ve asla solmamasını sağlamak için yüksek kaliteli bir uygulama süreci kullanılmıştır.




- Yeni KTM 1290 SUPER DUKE R'ın kaportası hakkında söylenecek çok fazla şey yok, çünkü hakkında konuşulacak çok az şey var. Ama biz tam da bunu seviyoruz! Agresif ve tehditkar olan üstyapı ve paneller iki hedefe ulaşmak zorundaydı: tüm ergonomik kutuları işaretlemek ve mümkün olan her yerde ağırlığı azaltmak. Bu nedenle, her panel ve plaka optimum kalınlık için hesaplandı ve mümkün olan yerlerde en aza indirildi.


5 - YAZILIM & ELEKTRONİK




- Far maskesi bir emme şnorkeli olarak iki katına çıkarken, gerçekten parlayan ikiz LED farlardır. Keskin, tehditkar çizgiler THE BEAST'in genel görünümünü geliştirirken, hava karardığında yeterli aydınlatma sağlar. Gündüz sürüş farları da fark edilmenizi sağlar, bu da size sadece sokak kredisi söz konusu olduğunda övgü kazandırmakla kalmaz, daha da önemlisi, sizi diğer yol kullanıcıları için daha görünür kılar.




- Açısı ayarlanabilen 5 inç TFT ekran, yeni bir tasarım ve yenilikçi yeni işlevsellik ile sürücünün önündeki merkez sahneyi alır. Güncellenmiş menü yapısı, sürücülerin çeşitli özelliklere daha hızlı erişmesini sağlar ve tercih edilen sürüş ayarlarının daha fazla özelleştirilmesine olanak tanır. Çizilmeye karşı dayanıklı yapıştırılmış cam ekran da parlama ile mücadeleye yardımcı olur.




- Birçok gelenekçi, sürüşün saflığına müdahale ettiklerini söyleyerek elektronik sürücü yardımcılarını görünce kaşlarını çatabilir. Ancak, KTM 1290 SUPER DUKE R söz konusu olduğunda, tüm elektronik özellikler motordan daha fazla geri bildirim ve güvenlik sistemlerinden daha az müdahalecilik sağlayan bir güncelleme aldı. Bu, geliştirilmiş Quickshifter+ ayarları, daha rafine ve doğal geri bildirim ve daha yumuşak, daha sezgisel anti-tekerlek fonksiyonları anlamına gelir.



- En üst düzey kontrol için KTM 1290 SUPER DUKE R'de üst düzey çekiş kontrolü, tekerleğe kayma önleme işlevi ve sürüş modları bulunmaktadır.
Yağmur Modu
"Yağmur modu" kaygan koşullar için akıllıca bir ayardır ve maksimum çekiş kontrolü, ultra yumuşak gaz tepkisi ve daha az güç sağlayarak gerçekten ihtiyacınız olduğunda ön tekerleği asfaltta tutar.
Sokak Modu
"Sokak modu" tıpkı kulağa geldiği gibi günlük yollarda günlük koşuşturmalar için üretilmiştir. Tam güç, varsayılan gaz tepkisi ve sınırlı kaymalı çekiş kontrolü, yolda işleri kontrol altında tutar.
Spor Modu
"Spor modu" daha heyecanlı bir sürüş için gaz kelebeği kontrolünü sıkılaştırıyor, çekiş kontrolünü hafifçe azaltıyor ve sert hızlanmalarda ön tarafın kalkmasına izin veriyor. Ve tabii ki tüm beygir gücünü serbest bırakır.




- "Pist modu", sürücülerin tekerlek kayma seviyelerini ve gaz tepkisini kendi zevklerine veya pist koşullarına göre özelleştirmelerine olanak tanır. MSC tamamen devre dışı bırakılırken çekiş kontrolü 9 kayma seviyesi üzerinden ayarlanabiliyor. Başlangıç/bitiş çizgisi boyunca ön tekerleği kaldırmayı sevenler için anti-tekerlek de tamamen devre dışı bırakılabilir.




- "Performans modu", "Pist modu "nun temel konseptini alır ancak onu caddeye uyarlar. Sürücüler gaz kelebeği tepkisini, tekerlek kaymasını ve tekerlek kaymasını önleme işlevlerini ayarlamaya devam edebilir, ancak Hız Sabitleyici ve KTM MY RIDE gibi tipik sokak işlevlerini korurlar.




- Motosiklet çekiş kontrolü (MTC - Motorcycle Traction Control) işleri kontrol altında tutmak için iki farklı kontrolör kullanır. Bunlardan en belirgin olanı, arka tekerlekteki patinaj miktarını veya çekişteki kırılmayı düzenleyen bir tekerlek kayma kontrolörüdür. Eğim açısı kontrolörü ise ön tekerleğin kalkışındaki ani değişiklikleri tespit eder ve düzenler. Bu kontrolörlerin her biri, kesintisiz bir "perde arkası" güvenlik ağının her zaman devrede olmasını sağlamak için ayrı stratejilerle çalışır. Güvenlik avantajları açık olsa da, bu aynı zamanda düz hat hızlanmasında da iyileşme sağlar.

MTC ayrıca yatma açıları test edildiğinde de çalışır ve arka tekerleğin dönüş hızı sürüş durumuyla orantısızsa hemen tepki verir. MTC, gaz kelebeği valflerine son derece yumuşak, neredeyse hiç fark edilmeyen bir müdahale ile motor çıkışını azaltır ve kaymayı seçilen sürüş modu ve yatma açısı için optimum seviyelere düşürür. Seçilen sürüş moduna bağlı olarak, MTC arka tekerlekte farklı seviyelerde çekiş kaymasına izin verir. Ve tabii ki, tam BEAST deneyimi için MTC tamamen kapatılabilir.




- Güç açıldığında çalışan MTC'nin aksine, MSR güç kapatıldığında çalışır. MSR (isteğe bağlı) veya Motor Kayma Düzenlemesi, gazı dengelemek için kaygan debriyajla birlikte çalışarak en zorlu koşullarda istenmeyen arka tekerlek kilitlenmesi olmadan süper yumuşak yavaşlama sağlar. Bu özellik "Track" ve "Supermoto ABS" modlarında devre dışı bırakılarak sürücülerin motosikleti beklediğiniz gibi virajlara geri sokmasına olanak tanır.




- Sürücüler "Supermoto ABS "yi seçtiğinde üç şey olur. Birincisi, arka tekerlekteki tüm ABS işlevselliği devre dışı bırakılarak sürücülerin frenleri kilitlemesine ve virajlarda kaymasına izin verilir. İkinci olarak, ABS sistemi arka tekerleğin asfalttan kalkması durumunda müdahale etmez ve durmalara izin verir. Ve üçüncü olarak, viraj ABS'si devre dışı bırakılarak sürücülerin maksimum fren basıncıyla hızlı virajlara girerken tam kontrol sahibi olmaları sağlanır.

Sonuç olarak, "Supermoto ABS "de bu işlevlerin devre dışı bırakılması sürücüye ekstrem pist senaryolarında daha fazla kontrol sağlar ve ileri düzey sürücülerin maksimum Apex amortisörler için çok daha sert fren yapmasına olanak tanır.




- SUPER DUKE R'ın hız sabitleme sistemi ile uzun otoyol yolculukları kolayca atlatılır. Gidonun sol tarafındaki bir düğme ile kolayca etkinleştirilen ve kontrol edilen sürücüler, hız sabitleyiciyi 3., 4., 5. ve 6. viteste, 40 km/sa ile 200 km/sa arasında ayarlayabilirler. Bu, virajlı kısımlar için enerji tasarrufu yapmanın bir yoludur.




- Adından da anlaşılacağı gibi TPMS lastik basıncını izler ve TFT ekranında basınç kaybı durumunda sürücüleri olası lastik hasarlarına karşı uyarır. Yolda daha fazla zaman geçirmek ve hava basınçlarını kontrol etmek için daha az zaman harcamak istediğinizde ek bir kolaylık.




- Otomatik iptal edilen dönüş sinyalleri güvenlik açısından büyük bir gelişmedir, çünkü artık etkinleştirildiklerini ve sonsuza kadar yanıp söndüklerini unutmak imkansızdır. Göstergeler 10 saniye sonra ve 150 metrede yanıp sönmeyi durdurur.




- Kontak anahtarlarını ve mekanik kilitli yakıt kapaklarını unutun, KTM 1290 SUPER DUKE R KTM RACE ON özelliğine sahiptir! Tek ihtiyacınız olan cebinizdeki transponder anahtar ve CANAVARIN kilidini açabilirsiniz.




- KTM MY RIDE, barların kontrolünü kaybetmeden akıllı telefonunuzun kontrolünü size verir. Bir mobil uygulama kullanarak. KTM MY RIDE, akıllı telefonunuzla senkronize olarak size adım adım navigasyon ve müzik kitaplığınıza erişim sağlar ve anında telefon görüşmeleri yapmanıza ve almanıza olanak tanır.




IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.