KTM 1290 Super Adventure S Hakkında Tüm Detaylar

08-04-2023 16:13
KTM 1290 Super Adventure S Hakkında Tüm Detaylar

1 - MOTOR & EGZOZ






- Kendini kanıtlamış V-twin LC8 motor, 160 hp'lik balyoz darbesi ve 138 Nm'lik devasa torkuyla segmentindeki en kompakt, en hafif ve en iyi performansa sahip motor olarak bir kez daha ödülleri topluyor. Tüm EURO5 yönetmeliklerini karşılayarak daha çevreci olan bu motor, 15.000 km servis aralıkları ve düşük yakıt tüketimi ile yolculuktan yolculuğa, kilometreden kilometreye hizmet veriyor.





- KTM 1290 SUPER ADVENTURE S'in vites değiştirmesine birden fazla şekilde yardımcı olan 6 vitesli PANKL şanzıman, daha hızlı ve daha yumuşak vites değişimleri için optimize edilmiş izlere sahip yeni, daha hafif bir alüminyum vites tamburuna sahiptir. Vites çatalları da aşınma ve yıpranmayı azaltmak için bakırla kaplanmıştır. Bu aynı zamanda Quickshifter+'ın ultra hızlı, kaygan vites değişimleri için daha hızlı devreye girmesine yardımcı olur.



- Kaydırmalı debriyaj sadece motor geri torku çok yükseldiğinde açılmakla kalmaz, aynı zamanda gazı açtığınızda da yardımcı olur. İlki, ani frenleme veya yavaşlama sırasında arka tekerleğin dengesinin bozulmasını önler; ikincisi, vites değiştirmek için gereken kol kuvvetini azaltarak debriyajın tek bir tetik mutlu parmağıyla kontrol edilmesini sağlar - sürüş sırasında enerji tasarrufu sağlar.





- 75° V-twin'in sorunsuz güç dağıtımında kilit unsur, her silindirin son teknoloji ürünü 4 valfli DOHC silindir kapağıdır. Bunlar çift bujili ateşleme, akış optimizasyonlu portlar ve her silindirin DLC kaplamalı kam takipçilerini süren ikiz üstten eksantrik millerinden gelen kamlarla kaygan, düşük sürtünmeli bir valf tahrik düzenini birleştirir.



- Elmas Benzeri Karbon - veya kısaca DLC (Diamond - Like Carbon) - kayma davranışına yardımcı olmak için kam takipçileri gibi birçok motor parçasında kullanılan son derece sert, dayanıklı bir kaplamadır. Performansı artırır ve motorlarımız buna bayılır!





- Çift bujili ateşleme sistemi, her bir silindir kapağındaki iki farklı boyuttaki bujiyi birbirinden bağımsız olarak kontrol eder. Bu da daha iyi bir yanma ve daha yumuşak, optimum kontrollü bir yanma dizisi sağlar. Bunun sizin için anlamı, daha iyi kontrol edilen güç, daha düşük yakıt tüketimi ve daha az emisyondur.





- KTM 1290 SUPER ADVENTURE S'in pistonları dövülmüştür ve Formula 1 teknolojisinden türetilmiştir. Sonuç, son derece kısa ve hafif tasarımına rağmen yüksek bir yükleme kapasitesidir. Piston etekleri ek bir son teknoloji Grafal® kaplamaya sahiptir. Bu kaplama sürtünmeyi daha da azaltır ve özellikle dayanıklıdır.





- KTM 1290 SUPER ADVENTURE S'in pistonları dövülmüştür ve Formula 1 teknolojisinden türetilmiştir. Sonuç, son derece kısa ve hafif tasarımına rağmen yüksek bir yükleme kapasitesidir. Piston etekleri ek bir son teknoloji Grafal® kaplamaya sahiptir. Bu kaplama sürtünmeyi daha da azaltır ve özellikle dayanıklıdır.





- Altıncı vites, KTM 1290 SUPER ADVENTURE S'in iyi yerleştirilmiş vites kutusunda uzun bir overdrive görevi görür. Bu, yakıt tasarrufu sağlar ve seyir konforunuzu artırır.





- KTM 1290 SUPER ADVENTURE S'in kablolu sürüş sisteminin bu kadar çekici olmasının nedeni, gaz kelebeği kablosundan kurtulmanın ötesinde, yumuşak gaz kelebeği tepkisidir. Sürücü gaz kelebeği komutlarını elektronik olarak farklı sürüş koşullarına uyacak şekilde mükemmel şekilde ayarlanmış gaz kelebeği konumlarına çevirirken, hazır ve bol miktarda torkun mükemmel dozajını sağlar.





-15.000 km servis aralığıyla, macera sürücüleri vahşi doğaya tam bir güvenle gidebilirler. Bu, tamamen geliştirilmiş, kanıtlanmış ve güvenilir bir motorla birleştirilmiş en yüksek kaliteli bileşenlerin benzersiz bir karışımı sayesinde gerçekleşir.





- Hafif şasi mühendisliği ve kompakt, güçlü bir motorun birleşimi, KTM 1290 SUPER ADVENTURE S'i güç-ağırlık oranı ve sürüş dinamikleri açısından sınıfının zirvesine taşıyor. Sonuç, segmentindeki en hafif ve en iyi performans gösteren macera motosikletlerinden biridir.





- KTM 1290 SUPER ADVENTURE S, ısırık için havlama sağlayan, tamamen elden geçirilmiş bir egzoz sistemine sahiptir. İki yeni başlık, egzoz gazını iki katalitik konvertörlü hidroform bir kolektör odasına yönlendirir. Bunlar, 3 lambda sensörü ile birlikte emisyonların en son EURO5 sınırları içinde kalmasını sağlar. Bu arada, iş ucunda, yeni tasarlanmış paslanmaz çelik bir susturucu tipik bir v-twin tonu sağlar.




- Yeniden elden geçirilen hava kutusu sayesinde, sürücüler artık yakıt doldurma kapağının önündeki saklama bölmesini çıkarmak için 4 vidayı sökerek hava filtresine kolayca erişebiliyor. Ayrıca, filtrenin kendisi artık yatay yerine dikey kaburgalara sahiptir. Bu, toz veya kumun filtre çıtalarına emilmeden hava kutusunun altına doğru yönlendirilmesine yardımcı olur. Genel olarak, zorlu maceracılar için daha iyi bir tasarım





- KTM 1290 SUPER ADVENTURE S artık tek parça bir ünite yerine 2 ayrı radyatöre sahiptir. Sonuç, daha iyi ısı dağılımı ve her yönden daha iyi soğutma. Akıllıca tasarlanmış hava kanalları artık motora doğru soğuk hava akışı sağlayarak sadece motosikleti değil, sürücünün bacaklarını da serin tutuyor.



2 - ŞASİ





- Lazerle kesilmiş borulara sahip yeni, elden geçirilmiş ve hafif, krom-molibden paslanmaz çelik kafes şasi, KTM 1290 SUPER ADVENTURE S'de ultra güçlü bir bileşen için dövme elemanlarla birleşiyor. Direksiyon kafası, daha iyi viraj alma davranışı için genel çerçeveyi kısaltmak üzere 15 mm arkaya taşınırken, ön motor yuvası sert hızlanmaya yardımcı olmak için 2 derece öne döndürülerek ön ucun yere sıkıca oturması sağlanmıştır. Yeni tasarlanmış, hafif ve yüksek mukavemetli alüminyum yan sehpa paketi tamamlıyor.





- Daha kısa şasiyle birlikte takip dengesini optimize etmek için 15 mm uzatılan döküm, açık kafes salınım kolu, hafifliğini ve nokta atışı üretimini koruyarak yola çıkarken sertlik ve tavizsiz kontrol sağlar.





- Bunu söylemenin mütevazı bir yolu yok, ancak - KTM 1290 SUPER ADVENTURE S piyasadaki en gelişmiş süspansiyon sistemine sahiptir. Değişken sönümleme için elektronik olarak kontrol edilen manyetik valflere sahip yeni nesil yenilikçi WP Yarı Aktif Süspansiyon teknolojisi (SAT), maksimum konfor ve güvenlik için geniş bir ayarlanabilirlik yelpazesi sunar. Daha da iyisi, süspansiyonun tüm ayarları ve ayarlamaları gösterge paneli üzerinden yapılabilir ve TFT ekranda gösterilir. Buna ek olarak, isteğe bağlı Suspension PRO paketi sürücünün arka şok ön yükünün otomatik ayarından veya şok veya çatal için ayrı ayrı ayarlanabilir ayarlardan yararlanmasına olanak tanır.



- Alışılmışın dışına çıkmak genellikle oldukça bozuk yollarla karşılaşmaya neden olur. Neyse ki, işler standart olarak WP direksiyon damperimle kontrol altında tutuluyor. Şasi ve üçlü kelepçe arasına bağlanan direksiyon damperi, yol bozuk olduğunda işlerin düzenli kalmasını sağlar.





- Yeni KTM 1290 SUPER ADVENTURE S için özel olarak geliştirilen ısmarlama MITAS Terra Force-R kauçuk, yüksek hızda olağanüstü kavrama, yol tutuş davranışı ve optimum denge sağlar.





- Kesin. Güçlü. Tutarlı. Tıpkı bir Brembo fren setinden beklediğiniz gibi. Ön tarafta radyal olarak monte edilmiş 320 mm çapında ikiz diskler ve 4 pistonlu sabit kaliperler bulunur. Arkada, aşırı hız, cömertçe boyutlandırılmış 267 mm çaplı bir disk tarafından halledilir. Ve acil bir durumda Bosch'un iki kanallı 10.3 ME ABS'si günü kurtarmak için orada.





- Tamamen yeniden tasarlanmış 23 litrelik, 3 parçalı bir yakıt deposu. Bu, şasinin her iki yanında iki büyük yakıt hücresinden ve yan ünitelere yakıt sağlayan üst, merkezi bir kaptan oluşur. Yakıt kapağı da yeni ve elektronik olarak kontrol ediliyor. Ama en iyi kısmı? Yeni tasarıma ikonik KTM 990 ADVENTURE'ı anımsatan, cep telefonunuzu, güneş gözlüğünüzü veya cüzdanınızı koyabileceğiniz büyüklükte ve bir USB soketiyle tamamlanan bir saklama bölmesi dahil edilmiştir.



3 - ERGONOMİ & KONFOR






- Geniş, ayarlanabilir ve sele üzerinde uzun saatler geçirmeye hazır olan yüksek mukavemetli konik alüminyum gidonlar, sürücülere daha fazla kontrol ve ödünsüz konfor sağlamak için tasarlanmıştır. Yeni geliştirilmiş ve sağlam el korumaları da yüksek hız dengesi söz konusu olduğunda optimum aerodinamik davranış için tasarlanmıştır.





- Aydınlatmalı anahtarlar sadece güzel görünmekle kalmaz, aynı zamanda düşük ışık koşullarında dışarıda olduğunuzda ve önemli düğmeleri göz açıp kapayıncaya kadar bulmanız gerektiğinde de anlamlıdır.





- İki ayak peg pozisyonu: stok veya 10 mm yukarı ve geri (çapraz), sürücülerin konfor seviyesini boylarına ve sürüş tercihlerine göre ayarlamalarına olanak tanır, bu da uzun bir macera sürüşünde büyük bir fark yaratabilir.



- Zamanınızın çoğunu geçireceğiniz KTM 1290 SUPER ADVENTURE S'in yeni koltuğu, sürücü ve yolcu için ayrı koltuklara sahiptir ve birincisi 849 mm'den 869 mm'ye kadar 20 mm ayarlanabilir. Tek bir düğmeye basılarak açılan koltuk mandalı ile koltuk altı alanına erişim de daha kolay hale getirilmiştir.





- Yüksek hızlarda rüzgar savrulmasını engellemek için tasarlanan ön cam, sürücülerin daha uzun ve daha hızlı yolculuklarda rahat etmesini sağlamak için rüzgar tünelinde optimize edilmiştir. Ekran yüksekliğinin 55 mm'sini kontrol eden sağ ve sola monte edilmiş el çarkları sayesinde ayarlama da kolaydır.



4 - ÜSTYAPI & GRAFİK






- Geceyi gündüze çeviren yeni viraj entegre LED far, KTM 1290 SUPER ADVENTURE S'in ön Radar Sensörünü entegre edecek şekilde tasarlanmış olup, viraj ve gündüz sürüş farları ile çevrelenmiştir. Bu, öndeki yolu aydınlatmak için geniş bir hüzme modeliyle kusursuz aydınlatma sağlayan temiz, KTM'ye özgü bir görünümle sonuçlanır.



5 - YAZILIM & ELEKTRONİK






- Dümenin başında çizilmeye karşı dayanıklı yepyeni 7 inç TFT ekran yer alıyor. Grafikler ve okunabilirlik açısından benzersiz olan bu ekran sayesinde maceracılar karmaşık menülerde gezinmeden hızlı ve kolay bir şekilde bilgilere erişebilir ve motosikletin yarı aktif süspansiyonunda anında ayarlamalar yapabilir. Bu, gidon üzerindeki 6 yönlü bir anahtar küpü sayesinde gerçekleşir. TURN-BY-TURN Plus navigasyon, müzik çalma ve hatta gelen aramaları yanıtlamak için Bluetooth üzerinden bağlanan KTMconnect ile bağlantı da sağlanır. Hâlâ parlama mı var? TFT ekranın eğim açısı ayarlanabilir.





- Gidona monte cep telefonu yuvası yok mu? Sorun değil. Kullanışlı bir bölme akıllı telefonunuzu yolda güvende tutar. Entegre USB soketi sayesinde şarj edilmesini de sağlar. KTM MY RIDE kullanan isteğe bağlı gelen arama ve ses işlevleri, telefonu Bluetooth aracılığıyla TFT'ye bağlar, böylece küçük ekrana bakarak daha az zaman harcanır ve ileriye bakarak daha fazla zaman harcanır.





- KTM 1290 SUPER ADVENTURE S, devrim niteliğinde radar tabanlı Adaptif Hız Sabitleyici özelliğine sahiptir. ACC'mizin büyüsünü takdir etmek için, ideal yolların saatler uzakta olabileceğini düşünmeniz gerekir. Arada otoyollar varken ACC, fırsat bulduğunuzda saldırmaya hazır olmanızı sağlayarak transit geçişte hızla ilerlemenizi sağlar. ACC bir önceki araca 'kilitlenir', hızı otomatik olarak ayarlar ve her zaman güvenli bir takip mesafesini korur. Bu, hızlı bir şekilde yol almanız gerektiğinde daha rahat bir otoyol patlamasıyla sonuçlanır ve 'kıtalararası füze'ye yeni bir anlam kazandırır.





- Kontak anahtarlarını ve mekanik olarak kilitlenmiş yakıt kapaklarını unutun. KTM 1290 SUPER ADVENTURE S, kontağın açılmasını önleyerek anahtarsız sistemin yanlış kullanım riskini azaltan benzersiz bir Röle Saldırısı Önleme (ARA) sistemine sahip son teknoloji bir anahtarsız çalıştırma sistemi ile donatılmıştır. anahtarlığın kendisinde yineleme olmadan. Çok karışık? ARA sistemi, pano menüsünden tamamen devre dışı bırakılabilir.





- Elektronik sürücü yardımcıları, daha geniş bir yelpazedeki koşullar altında sürücüye daha fazla kontrol, performans ve keyif sağlar. En yeni ABS ve MTC (Motosiklet Çekiş Kontrolü) teknolojisi sürüş deneyiminizi geliştirmek için tasarlanmıştır. Farklı sürüş modları, çeşitli sürüş koşullarına uyacak şekilde sürücü yardım fonksiyonlarının kolay ayarlanması için uyarlanmıştır. Bu özelliklerin kolayca ayarlanabilmesi, güçlü V-twin'in yenilikçi teknolojisini ve donanımını çok daha geniş bir arazi aralığında en üst düzeye çıkarır.





- Çekişi kontrol etmek sadece gücü düşürürken değil, aynı zamanda gazı bırakıp frene bastığınızda da önemlidir. BOSCH tarafından üretilen son teknoloji MSC (Motosiklet Denge Kontrolü) sistemi sayesinde sürücüler tam bir güven içinde yollarına devam edebilirler. Yatmaya duyarlı viraj ABS'si MSC sistemleriyle birlikte çalışarak sürücülerin yatma açısını, dengeyi ve yol koşullarını dikkate alırken her zaman frenlerinin tam gücünü kullanmalarını sağlar. Benzersiz bir Offroad ABS işlevi de herhangi bir ABS müdahalesi olmadan önce daha fazla zorlamanıza olanak tanır.





- Macera sürüşünüzün önemli bir parçası, tartışmasız, lastik basıncınızdır. Neyse ki KTM 1290 SUPER ADVENTURE S, ön ve arka lastik basıncını izleyen ve kolay görüntüleme için TFT'de görüntüleyen bir TPMS (Lastik Basıncı İzleme Sistemi) ile donatılmıştır. Herhangi bir basınç kaybı olması durumunda, gösterge panelinde bir uyarı görüntülenir.





- Eğim açısına duyarlı Motosiklet Çekiş Kontrolü (MTC) arka tekerleğin orantısız kaymasına tepki verir. Bu, sırasıyla tekerlek kaymasını ve eğimi okuyan, milisaniyeler içinde hesaplamalar ve ayarlamalar yapan iki ayrı kontrolör aracılığıyla yapılır. Sonuç mu? Hem düz hat hızlanması hem de viraj verimliliği engellenmez ve ön tekerlek yerden kalktığında bile güç azalması daha az ani olur. Gücü kendi ellerinize mi almak istiyorsunuz? MTC, zorlu offroad maceraları için kapatılabilir.





- Neyse ki KTM 1290 SUPER ADVENTURE S, Otomatik Dönüş Göstergesi Sıfırlama veya ATIR ile donatılmıştır. 10 saniyelik hareket ve 150 metrelik sürüş mesafesinden sonra dönüş göstergesi otomatik olarak sıfırlanır. Göstergeleri sıfırlamayı unutmak artık imkansız olduğundan, güvenlik açısından büyük bir gelişme.





- Asıl macera asfalt bittiğinde başlar. Bunun için size OFFROAD MODU sunuyoruz. Devreye alındığında, ride-by-wire gaz kelebeği tepkisini yumuşatır ve arazi koşullarına daha iyi uyması için en yüksek güç çıkışını sınırlar. Bu, sürücülerin arka tekerleği arka frenle kilitleyebileceği anlamına gelir - kararlı offroad sürüşü ve kasıtlı olarak yürütülen kaymalar için bir ön koşul - virajlardan bir miktar tekerlek dönüşüne izin verirken En önemlisi, sürücü ön tekerleği engellerin üzerinden kaldırabilir. Sürücü ayrıca Offroad ABS işlevini etkinleştirerek arazi koşullarında tam güvenlik sağlarken optimum kontrol elde edebilir.





- OFFROAD TRACTION CONTROL arka tekerlekte belirli bir kaymaya izin verir. Bu, kontrollü driftlerde herhangi bir istenmeyen müdahale olmadan tam kontrol istediğiniz anlar içindir.





- Bu modda üç şey gerçekleşir - ABS işlevi arka tekerlekte devre dışı bırakılır, ancak ön tekerlekte bir miktar ABS işlevi korunur, arka tekerlek kaldırma gözetimi devre dışı bırakılır ve viraj ABS'si devre dışı bırakılır. Tüm bunlar birlikte, sürücülerin güvenle yol dışında tam kontrole sahip olduğu anlamına gelir. İleri düzey sürücüler için, herhangi bir ABS müdahalesi olmadan önce daha sert itmelerini sağlar.




IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.