Husqvarna Norden 901 Expedition Hakkında Tüm Detaylar

Husqvarna Norden 901 Expedition Hakkında Tüm Detaylar

1 - Motor




- Telli gaz kelebeğinin her dönüşü, yeni ufuklara ulaşmak için ihtiyaç duyduğunuz doğru miktarda gücü sağlar. 889 cc, çift eksantrikli, sıvı soğutmalı, paralel çift silindir motor bloğu sayesinde konforu artırır ve titreşimi azaltarak sürüş keyfinize katkıda bulunur. Motor, 8.000 rpm'de 77 kW (105 hp) maksimum güç ve 6.500 rpm'de 100 Nm tork ile bol miktarda güce sahiptir. Bu, incelik ve yönetilebilirlikle birleştiğinde, motoru gitmek istediğiniz her yerde kendisinden talep ettiğiniz her şeyi sunabilecek hale getirir. Norden 901 Expedition'ın motoru, 15.000 km'lik uzun servis aralıkları ve düşük yakıt tüketimi ile sizin belirlediğiniz görevler için daha da uygundur.


2 - Frenler




- Yolda ve yapılmamış yüzeylerde üstünlük sağlamak için Norden 901 Expedition'ın hem güce hem de kontrole sahip frenlere ihtiyacı var. Karşılaştığınız yüzey veya koşullar ne olursa olsun, hızlı ve hassas duruş sağlamak için Bosch ABS kontrollü sisteme güvenebilirsiniz. Husqvarna markalı J.Juan fren sistemi, Norden 901 Expedition 'a motogp'den türetilmiş teknolojiyi getiriyor. Dört pistonlu, radyal ön kaliperler, kolda olağanüstü bir his ve geri bildirim sağlamak için iki 320 mm yüzer fren diskine etki eder. Arka fren 260 mm'lik bir diske ve iki pistonlu yüzer kalipere sahiptir. Arka kaliperdeki pistonlar, ısı dengesini korumak için izolasyon plakalarına sahiptir, böylece parkurdaki uzun yokuş aşağı bölümlerle uğraşırken fren gerilmez. Arka fren 260 mm'lik bir diske ve iki pistonlu yüzer kalipere sahiptir. Arka kaliperdeki pistonlar, ısı dengesini korumak için izolasyon plakalarına sahiptir, böylece parkurdaki uzun yokuş aşağı bölümlerle uğraşırken fren gerilmez. Bosch ABS sistemi, ileri düzey sürücüler için arka tekerlekte devre dışı bırakılabilir.


3 - Direksiyon Amortisörü


- Direksiyon amortisörü, sert cadde yüzeylerinde sürüş sırasında veya ani tümseklerle karşılaşıldığında dengeye yardımcı olurken, offroad sürüşü sırasında kolay gidon kontrolüne izin verir. Ayrıca şasi, yüksek performanslı ayarlanabilir bir offroad direksiyon amortisörünün takılmasına olanak tanıyan bir hükme sahiptir.


4 - Debriyaj




- Tam hızlanma altında arka tekerlek tutuşunu en üst düzeye çıkaran ve hızlı vites küçültürken veya bir dönüşte sert fren yaparken arka tekerlek dengesizliğini ve atlamayı önleyen pasc'nin (power assist slipper clutch) faydalarını hemen anlayacaksınız. Ayrıca çalıştırmayı daha kolay bulacaksınız çünkü gaz kelebeğini açtıkça vites değiştirirken debriyajda gereken el çabası azalır. Daha az yorgunluk, daha uzun süre daha fazla sürüş keyfi anlamına gelir.


5 - Şanzıman



- Norden 901 Expedition, yürüme hızından uçan otoyol hızlarına kadar her koşula uygun bir orana sahip 6 vitesli sıralı bir şanzımana sahiptir. Kısa vites kolu hareketi, hafif yay hareketi ve gerektiğinde standart Easy Shift hızlı vites değiştiricinin yardımı sayesinde hızlı ve hassas vites değişimi sağlanır. 4., 5. ve 6. dişlilerin dişleri, olağanüstü güvenilirlik sağlamak için cam boncuklarla patlatılmıştır.


6 - Geometrisi

- Nereye gitmeyi planlıyorsanız veya iç kuzey navigasyonunuz sizi nereye götürürse götürsün, krom-molibden çelik kafes çerçevesi, yükü uzaktan alabilecek ve gün boyu konfor sağlayacak şekilde tasarlanmıştır. Motoru gerilmeli bir staff olarak kullanarak çerçeve hafif ve kompakt olabilir. En dar virajlarda çeviklik ve hafif tutuş, mesafeye göre denge ve konfor ve daha az seyahat edilen pistlerde üstün offroad kabiliyeti ile hassas geri bildirim sağlamak üzere tasarlanmıştır. Kompakt ve hafif olmasına rağmen, çerçeve, bagaj, yolcu veya her ikisini de sokaktan en uzak patikaya kadar herhangi bir yere taşıyarak belirlediğiniz herhangi bir zorluk kadar zordur. Norden 901 Expedition Gezisinin geometrisi, her keşif yolculuğu için dünya standartlarında bir seyahat motosikleti oluşturmak üzere geliştirildi. Her türlü yol koşulu için açılı arka amortisör ve koltuk yüksekliği ayarlanabilir. Ergonomi, tüm yüzeylerde daha iyi bir his ve tutuş için sizi ön tekerleğe doğru yerleştirir.


7 - Üst Yapı




- Norden 901 Expedition'ınız, ister günlük işe gidip gelirken ister yıl boyu sürecek bir yolculukta, daha da fazlasını keşfetme isteği uyandırır. Motosikletin gövdesinde işlevi takip eden form, Husqvarna Motorcycles Ralli makinelerinin stilini ve tek fikirli etkinliğini yansıtır. Norden 901 Expedition her açıdan sonsuz keşif kabiliyetine işaret ediyor. Yapılması gereken tek şey motora binmek ve sürmek. Ayrıca sizi en zorlu parkurlarda ilerletmeye hazır olan yakıt deposu 400+ km menzile sahiptir - varış noktasını siz belirlersiniz. Dakar Rallisi tarzı ince ergonomisi ile tarafsız kullanım için düşük bir ağırlık merkezine ve iyi bir yerden yükseklik sağlarken yönetilebilir bir koltuk yüksekliğine sahiptir. Motor sporlarına dayanıklı yakıt deposu, arazide sert darbelere karşı koyabilir, böylece yolda kalma korkusu yaşamazsınız. Deponun alt kısımları da sizi yol ve patika kirinden ve spreyden korur.


8 - Ön Cam



- Touring ön camı ile daha uzun süre sürüş yapın ve önemli ölçüde azaltılmış yorgunluktan yararlanın. Sürücünün etrafındaki rüzgarı saptırarak onu koruyan ön cam, Norden 901 Expedition'da uzun günleri, özellikle de yüksek hızlardaki uzun sürüşlerde oldukça konforlu hale getirir. Ortadaki akıllı hava geçişi, kask üzerinde daha az türbülans oluşmasını sağlayarak rüzgar sesini azaltır ve boyun kaslarını rahatlatır.


9 - Işıkları



- Gündüz, gece, alacakaranlık, sis veya sis, LED ışıklar ve sis farları, takip etmeyi seçtiğiniz yolu aydınlatır. Tasarımlarının Husqvarna Motorsports Rally development'ın rekabet deneyimine dayandığını, entegre LED farına ve standart sis farlarına sahip ön kaputun ince bir profile sahip olduğunu ve Norden 901 Expedition'ın aerodinamik yeteneklerinin anahtarı olduğunu ve hıza denge kattığını görebilirsiniz. Gündüz çalışan bir ışık, sizi ve Norden 901'inizi her koşulda net bir şekilde görünür kılan farı çevreler. Çok yönlü ince görünümü tamamlamak için göstergeler, özellikle güvenli dönüşler için kullanışlı olan LED teknolojisini de kullanır.


10 - Offroad Tekerlekler



- Norden 901 Expedition'ın 21 inç ön ve 18 inç arka tekerlekleri ile sizi asfalttan zorlu patikalara götürecek tüm koşullara hazırsınız. Pirelli Scorpion Rally STR lastiklerine her zaman güvenebilirsiniz - yolda kavrayıcı ve patikada çekiş gücü bulabilir. Jantların tel burgulu, iç lastiksiz tasarımı, kolay kullanım için hafif, konfor için esnek olmalarını sağlar ve patlak bir lastiğin sizi engelleyip değerli sürüş zamanınızı kaybetme riski daha azdır. Tekerleklerin geniş çapı, pürüzlü yüzeylerde ilerlemeyi kolaylaştırır.


11 - Sürüş Modları



- En sezgisel sürüş deneyimini sağlamak için bireysel sürüş modlarımız otomatik olarak uygun ABS ayarını devreye sokar. Üç seçilebilir sürüş modu (Sokak, Yağmur, Offroad) ve gelişmiş Explorer Modu ile, hava ve arazi değiştikçe en iyi sürücü yardımları kombinasyonunu anında seçebilirsiniz. Gaz kelebeği tepkisi, çekiş kontrolü seviyesi ve en yüksek güç her modda farklı şekilde ayarlanır. 'Sokak' modu, asfalt yüzeylere uygun çekiş kontrolü ayarlarıyla doğrudan gaz tepkisine sahiptir ve Yol ABS'si devrededir. Daha az deneyimli sürücüler için ya da yanında bir çocukla seyahat ederken yeterince yumuşak, ancak virajlı dağ yollarında ve vadilerde hızlanmak için yeterince dinamiktir. 'Yağmur' modu çok yumuşak bir gaz tepkisine, azaltılmış tepe gücüne ve erken çekiş kontrolü müdahalesine sahiptir ABS yol seviyesinde etkinleştirilir ve özellikle hassastır. 'Offroad' modu yumuşak bir gaz tepkisine sahiptir ve çekiş kontrolünü etkinleştirmeden önce daha fazla tekerlek kaymasına izin verir. Bu mod yatış açısına duyarlı değildir, dönüş için bir kasis kullandığınızda çekiş kontrolü müdahale etmez, ayrıca ön tekerleği engellerin üzerinden kaldırabilmeniz için anti-tekerlek işlevi devreye girmez. 'Offroad' modunda ABS ayarları otomatik olarak offroad'a geçer, böylece artık menüde gezinmenize gerek kalmaz. 'Explorer' modu Norden 901 Expedition'da standart olarak gelir ve kişisel sürüş modunuzu oluşturmak için tüm işlevler üzerinde doğrudan kontrol sağlar.


12 - Kolay Vites Değiştirme



- Tüm dikkatinizi zorlu ortamlarda araziye hakim olmaya verebilirsiniz. 6 vitesli şanzımanda sorunsuz yukarı ve aşağı değişiklikler yapmanızı sağlayan Easy Shift'in yardımıyla. Bir sensör vites koluna ne zaman bastığınızı algılar ve ECU'ya her devirde veya motor yükünde sorunsuz bir vites değişimi için motor parametrelerini eşleştirmesi talimatını verir. Easy Shift sistemi daha kısa vites değiştirme süreleri ve daha yumuşak bir sürüş anlamına gelir çünkü vites değiştirmek için gazı kapatmaya ve debriyajı çalıştırmaya gerek yoktur. Arka tekerlek çekişini iyileştirmenin yanı sıra Easy Shift, gidonu tam olarak kavrayarak kontrolü korumanızı sağlar.


13 - Offroad ABS



- Bozuk yollarda fren yapmanın yol freninden farklı bir teknik gerektirdiğini biliyorsunuz ve Bosch ABS sisteminde bulunan 'Offroad' modu, macera sürüşünün bilinmeyeni keşfetmek ve uzun mesafeler kat etmekle ilgili olduğunu ve motosikletin her durumda sizi desteklemesi gerektiğini kabul eder. 'Offroad' modunda arka tekerlek ABS'si devre dışı bırakılır, ön tekerlekteki aktivasyonu azaltılır ve yatış açısı sensöründen gelen veriler artık sistemin hesaplamalarının bir parçasını oluşturmaz. Böylece artık virajlarda yönlendirmeye yardımcı olmak için arka tekerleği kilitleyebilirsiniz. Ön tekerlek ABS'si bu modda daha az müdahaleci olacak şekilde ayarlandığından, ön fren gevşek yüzeylerde tam güçle kullanılabilir. Her koşulda işlevselliği ve güveni artırmak için tasarlanan 'Offroad' modu, Bosch ABS'nin yeteneklerini her maceraya uyacak şekilde genişletir ve geliştirir. En son yazılım güncellemesi yüklendiğinde sürüş modlarınız otomatik olarak uygun ABS ayarını devreye sokacaktır. Yalnızca isteğe bağlı Explorer modunda tercih ettiğiniz ABS modunu ayrı olarak seçebileceksiniz.


14 - Hız Sabitleyici



- Kendinizi uzun, temiz yollarda bulduğunuzda, gidona monte edilmiş düğmelerden hız sabitleyiciyi ayarlayabilir ve bir an için önünüzdeki manzaraya odaklanabilirsiniz. İşte bu yüzden seyahat ediyorsunuz, kendinizi çevrenizin bir parçası hissettiğiniz o keyifli anlar için. Hız sabitleyici, hız sınırlarını aşma riskini almak istemediğinizde de kullanışlı bir özelliktir. Ayrıca Norden 901 Expedition, sürüş kolaylığınız için, ısıtma fonksiyonu sayesinde soğuk koşullarda olağanüstü kavrama ve konfora sahip, yüksekliği ayarlanabilir iki parçalı bir seleye sahiptir. Altı montaj pozisyonuna sahip alüminyum konik gidon, kişiselleştirilebilir ergonomi için 30 mm'lik (önden arkaya) bir ayar aralığı sağlar.


15 - MTC



- Kontrolü her zaman elinizde tutmanızı sağlayan, kısıtlamak yerine yardımcı olan sürücü destekleri istersiniz. virajı alırken Motosiklet Çekiş Kontrolü (MTC - Motorcycle Traction Control) eğim açısına duyarlıdır ve kusursuz kontroller sunar. Sistem arka tekerleğin sürüş durumu için yanlış hızda döndüğünü tespit ettiğinde, seçilen sürüş modu ve mevcut yatış açısı için doğru arka tekerlek kayma seviyesine ulaşılana kadar gaz kelebeği girişi azaltılır. 'Explorer' modunda, 9 seviyeli kayma ayarı ile MTC müdahalesinin seviyesini kontrol edebilirsiniz. Ön tekerleğin kalktığı tespit edildiğinde, sistem daha sabit bir hızlanma için gazı küçük artışlarla azaltır. Hırsınız ve deneyiminiz arttıkça, isterseniz arkayı sürüklemek ve ön tekerleği istediğiniz gibi kaldırmak için çekiş kontrolünü kapatabilirsiniz.


16 - Süspansiyon




- Sınırsız offroad keşfine izin veren Norden 901 Expedition, engebeli araziyi geçmenin daha heyecan verici yollarını açan WP XPLOR süspansiyon ön ve arka ile donatılmıştır. Tamamen ayarlanabilir, sürücüler ağırlıklarına, yeteneklerine ve önlerindeki araziye göre kişiselleştirilmiş bir süspansiyon kurulumu oluşturabilirler. Her iki uçta 240 mm süspansiyon hareketi ile eşleştirilmiş 48 mm çatal ayakları, yoğun yollarda ve uzak patikalarda egemenliği garanti eder.


17 - Alt Sakal




- 889 cc ikiz paralel motorun etrafını düzgün bir şekilde saran yüksek mukavemetli alüminyum alt sakaldır. Ön tarafta Norden 901'de standart olarak bulunandan daha yükseğe uzanan alt sakalı son derece dayanıklıdır ve ne kadar uzak olursa olsun hiçbir keşif gezisinin kısa kesilmemesini sağlamak için hem egzozu hem de motoru korur. Orta sehpa, atölyede makineye bakım yaparken veya sürüşün ortasında park ederken daha yüksek bir denge seviyesi sağlar.


18 - Yan Çanta Takımı




- Yan Çanta Seti ile en uzun yolculuklar için ihtiyacınız olan her şeyi yanınıza alın. Karoser ile mükemmel bir şekilde bütünleşen bu akıllıca tasarlanmış bagaj çözümü, olağanüstü sürüş deneyiminden ödün vermeden 36 litreye kadar geniş depolama alanı sunar. Dünyanın dört bir yanındaki macera tutkunları tarafından sevilen suya karşı dayanıklı yumuşak çantalar sağlam ve esnektir, bu da onları dar orman yolları için ideal bir yol arkadaşı yapar.


19 - Konfor




- Sabahın erken saatlerinde başlayan ve daha soğuk iklimleri keşfedenler için ısıtmalı elcikler ve sürücü koltuğu anında konfor sağlar. Gidona monte edilmiş düğme aracılığıyla kolayca açılıp kapatılabilen bu ısıtmalı bileşenler, Norden 901 Expedition için hayati bir eklentidir. Her bir uçtaki üç seviyeli ayar, tüm yıl boyunca yapılan keşifler için doğru miktarda ısı sağlar.







IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.