Her Duyduğunuzda Sizi Heyecanlandıran, Can Alıcı Egzoz Sesinin Nedeni ''ARKAPOVIC''

10-01-2024 13:39
Her Duyduğunuzda Sizi Heyecanlandıran, Can Alıcı Egzoz Sesinin Nedeni ''ARKAPOVIC''
Duyduğumuzda Kalp Atışlarımızı Hızlandıran Akrapoviç Egzoz


AKRAPOVIC markası IGOR AKRAPOVIC
tarafından Slovenya’da 1990 yılında kurulmuştur. SCORPION smn 91-97 ‘ye kadar kullanıp sonra AKRAPOVIC olarak ismini değiştirmiştir.
 
Akrapovic, birinci sınıf egzoz sistemleri üreticisi olarak öncü bir yüksek teknoloji şirketidir. Dünya çapında ün kazanmış olan Akrapovic, ileri teknoloji ve yüksek kaliteli malzemeler kullanarak egzoz sistemleri tasarlamaktadır. Akrapovic, gelişmiş performans, mükemmel ses, yenilikçi tasarım, hafif yapı, işçilik ve dayanıklılık açısından öne çıkan egzoz sistemleri sunar. Kendi titanyum dökümhanesi ve metalurji laboratuvarını içerir. Marka, yarışçılığın DNA'sında olduğunu belirtmektedir Bu nedenle, MotoGP, WorldSBK, MXGP, IMSA WTSC ve diğer takımlara verdiği destek, motosiklet ve otomobil egzoz sistemlerinde başarıyla uygulanan yarış mirası ve bilgi birikiminin bir sonucudur.
 
Titanium, Çelik, Karbon ve Alüminyum egzozları bulunmaktadır.
 
Egzoz sisteminin dayanıklılığı Akrapovic markası için çok önemlidir. Bu neden ile testlerde Sürüş robotu kullanan tamamen otonom sistem, tam görev döngüsünü çalıştırarak ve kilometre biriktirecek şekilde programlanmıştır.
Ayrıca yeni geliştirdiği ürünlerde, onlarca birinci sınıf yarış takımıyla ortaklaşa dünyanın en zorlu yarış pistlerinde ürünlerini test etmektedir.
 
SES

Egzoz sistemi, aracın genel karakterini ve görünümünü tanımlayan kaba basınç titreşimlerini yanmadan sese dönüştüren bir müzik enstrümanına benzer. Akrapovic egzoz sisteminin sesini bir sonraki seviyeye taşırken, NVH (gürültü, titreşim ve sertlik) mühendislerinden oluşan br ekip her boruyu, susturucuyu ve egzoz borusunu dikkatli bir şekilde belirli bir araca göre ayarlıyor. Prototipler, mümkün olan en iyi ses potansyelini ortaya çıkarmak için ayrıntılara dikkat edilerek tasarlanmıştır. Her prototip, aracın iç ve dış sesini ölçen son teknolojiye sahip ölçüm ekipmanlarıyla ölçülüyor.
Sesin yanı sıra araç hızı, devir sayısı, egzoz gazı sıcaklıkları ve titreşmleri gibi diğer birçok araç parametresi de ölçülür ve ölçülen sesle ilişkilendirilir. Veriler frekans alanında işlenir ve renkli haritalar olarak da bilinen 3 boyutlu grafiklere dönüştürülür. Her renk hartası, bir egzoz sisteminin ses imzasını, kimlik kartını temsil eder burada ses seviyesi, frekansa ve devir sayısına bağlı olarak sunulur.
Mühendislerden oluşan ekip, sportif ile konforlu, zarf ile sert, sessiz ile gürültülü arasında gidip gelerek mükemmel ses dengesini bulmak için sayısız testler yapmaktadır. Prototipler, gerekli ses mükemmelliği elde edilene kadar yol testleri, dinamo testleri, akustik iletim kaybı, akış testleri ve simülasyonlar yoluyla sürekli olarak geliştirilmektedir.
 
ÖDÜLLER

Marka ürettiği çığır açan egzozlar için birçok etkileyici ve prestijli ödüler almıştır, Red Dot ürün tasarım ödülleri de dahil. Akrapovic'e verilen ilk Red Dot Ödülü, 2014 yılında Ducati 1199 Panigale için Akrapovič Evolution Line (Titanyum) için Ürün Tasarımı kategorisinde Red Dot En İyinin En İyisi ödülüydü. Ödüller, Akrapovic'in yüksek tasarım standartlarını belirleme ve gerçekleştirme konusundaki kararlılığının önemli bir takdiridir.
 
ÖNEMLİ BİLGİLER

EC: Avrupa standartlarında olduğunu gösteren uyumluluk belgesidir.
ECE: Avrupa standardı belgesi.
HRSS: Hibrit(Sisteme katalitik konvertör dahil olandır)
RSS: Hibrit değl (Kataltk konvertör olmayanıdır)
Kataltk Konvertör (Katalizör): Motorların egzozlarındaki çevreye zararlı maddeleri daha az zararlı maddelere dönüştüren ve ses kesen aparatdır. Bu aparat olmazsa emisyon seviyesini arttırır ve bu da aracın emisyon testlerinden geçmesini zorlaştırır.
 
 
Birçok motosiklet modellerine göre tasarlanmış ve uyarlanmış Akrapovic egzoz sistemlerini
https://www.motosikletonline.com internet sitemizden güncel stok ve en iyi fiyatlarıyla bulabilirsiniz.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.